De Trudy's Cycling Team

11/03/2012: Skoda MuurchallengeAfstand: 52 km

Gemiddelde: 24 km/h

Hoogtemeters: 497 m


De tweede rit bracht ons naar de Muurchallenge, voor de meeste Trudy's, de eerste toertocht van het jaar en meteen ook de eerste krachtmeting op de Muur.


Negen Trudyanen aan het vertrek voor een afstand van 50km, ook Jerry en Emdad kwamen eens de Trudysfeer opsnuiven en vervoegden ons voor de rit. La Machine en Monforken kozen voor een individuele rit.


De afstand was niet het grote obstakel van deze rit, toch wel het vrij geaccidenteerde parcours. Door het prachtige lenteweer was er veel volk en konden we ons de eerste kilometers laten meedrijven met een grote groep tot aan de voet van de bosberg. Daar namen de sterke mannen (Sjleckbrothers, EP en Valverde) het commando. Onze groep werd meteen in twee gesplitst. Op de top liep alles weer samen.


Na de lange afdaling van de bovenkassei, kwam de wind in het nadeel te staan. Wie zich vooraan de groep kon handhaven had geen problemen, maar achteraan stond de deur voor de eerste keer open, The Boss en VDB moesten enkele gaatjes laten, die Flecha dan steeds weer dichtte. Bij het binnenrijden van Ophasselt werd het tempo eventjes gedrukt om iedereen opnieuw zijn plaats te laten innemen.


De bevoorrading in Hemelveerdegem was welgekomen, nadat Flecha zijn bokaal chocolade leeg was , konden we opnieuw aanzetten. Via Lierde kwamen we aan de voet van de volgende beklimming, de Fayte. Achteraan was het harken voor the Boss, Flecha, Spartacus en VDB zochten hun tempo,Flecha duidelijk al in het achterhoofd met een toptijd op de Muur. Onze nieuwkomers Emdad en Jerry gingen ook vlot naar boven. Vooraan waren ook enkele schermutselingen, maar verder kan ik daar weinig over neerschrijven


In de afdaling van de Klaaie was het voor iedereen nog eens tijd om bij te tanken en de laatste krachten te verzamelen richting Geraardsbergen. Bij het opdraaien in Ghoy, kregen we het gezelschap van niemand minder dan Johan Museeuw, hij keuvelde achteraan met The Boss, maar die zat al zo diep door zijn krachtenarsenaal, dat hij enkel nog met gebaren kon antwoorden Op de hellende strook richting Hoge Buizemont ging ook voor Jerry en Spartacus het licht eventjes uit. In de afdaling van de Resteleustraat konden de beetjes nog even ontspannen worden, maar meteen volgde een stukje Guillemainlaan om zo aan de voet te komen van de Vesten te komen, vandaar begon voor ieder individueel de strijd met de Muur. Een strijd die gewonnen werd door A. Sjleck voor El Pistoleiro. EP kreeg wel de snelste tijd, aangezien A.Sjleck niet over de registratiemat was gereden. Bij de nabespreking in de Presse werden we nog getrakteerd op boudins en bouletten voor de verjaardag en ritwinnaar A. Sjleck. Valverde had nog een kleverig verhaal over zijn playboy avontuur van de voorbije week met zijn Lesley-ann


Klimtijd op de Muur en klassement van de Trudy's die geregistreerd zijn:


El Pistoleiro: 50km - Muur: 2m58 (101)

Flecha: 50km - Muur: 3m13 (179)

La Machine : 110km - Muur: 3m30 (242)

Spartacus: 50km - Muur: 4m09 (447)

Emdad: 50km - Muur: 5m15 (662)

Jerry: 50km - Muur: 6m22 (764)Ciao Spartacus


Terug