De Trudy's Cycling Team

25/03/2012: MainvaultAfstand: 65 km

Gemiddelde: 26 km/h

Hoogtemeters: 540 m


Acht Trudyanen stonden om 9u paraat om voor de eerst keer dit jaar, richtig Pays des Collines te rijden. Geen A.Sjleck aan de start, wegens gezondheidsproblemen, ook The Boss en Chavanel gaven verstek.


Mainvault zou vandaag ons keerpunt zijn. Het golvende parcours was zeker niet te onderschatten. Aangezien we de eerste weken toch wat teveel "gekoerst" hadden, werd er besloten om het vandaag toch iets meer in groep te proberen. Het waren Spartacus en El Pistoleiro die de eerste kilometers voor het rekening namen. In Ghoy stond meteen het eerste van veel oplopende stukken voor de boeg, het viel op dat F. Sjleck vandaag over een goed onderstel beschikte. Hij bepaalde samen met Valverde het tempo, ook Gilberken was niet weg te slaan van de eerste rijen. Via Wodecq bleef het over kronkelende wegen verdergaan. Van versnellingen was er geen sprake, iedereen bleef netjes twee aan twee rijden. Aangekomen in Mainvault was het tijd voor een bevoorrading, iedereen nam de tijd om alles op te slaan.


Het tweede gedeelte kondigde zich dan ook aan als "lastig". Meteen na het opdraaien van Chausse Brunehault,begon de beklimming van Les Mont, ook daar was het de oudste Sjleck die het commando nam, gevolgd door Monforken en Gilberken. Op korte afstand volgden Valverde en EP. In de achtergrond kwamen ook Flecha, Spartacus en VDB op hun tempo tot aan de top. Op de lange Brunehault bleef het tempo er steeds in, maar niemand kwam echt in de problemen. Bij het opdraaien naar Flobecq, zagen we de Hurdumont liggen, die lieten we links liggen en we kozen voor Planchettes, beneden zagen we dat er werkzaamheden waren, maar we waagden het erop. Geen probleem tot iets voor halfweg er toch een blokkade was, VDB verplaatste deze op een "subtiele" manier. Valverde wou in al zijn gedrevenheid toch even nog de straat opvegen en maakte gebruik van de body-to-street techniek. Gelukkig zonder veel erg kon hij zijn weg verderzetten.


Langs mooie, rustige wegen kwamen we aan de slotklim van de dag en tevens aankomst, de Livierenstraat, Valverde ws gebrand op de winst en nam samen met F. Sjleck het commando, de anderen moesten uit het wiel, Valverde probeerde over F. Sjleck te gaan, maar die reageerde met een "tandje kleiner", Valverde kon niet meer versnellen. Verdiende zege voor de beste man in "koers" vandaag. Vanaf Everbeek, werden de laatste kilometers rustig afgewerkt. Het was een aangename rit in het altijd mooie Pays des Collines.


Franksken trakteerde niet alleen op zijn zege vandaag, maar werd vorige week ook een jaartje ouder, dit koste hem de traditionele bouletten en trippen. Volgende week rijden we de enige echte finale van de RVV, met een unieke passage aan ons lokaal. Vertrekuur vanaf volgende week 8u30 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ciao Spartacus


Terug