De Trudy's Cycling Team

08/04/2012: FrasnesAfstand: 64 km

Gemiddelde: 25 km/h

Hoogtemeters: 630 m


Op deze paaszondag was Frasnes het decor voor de zesde rit van het seizoen. Van veel vlakke wegen was er vandaag dan ook geen sprake, dit in combinatie met de lage temperaturen en een goed voelbare noordwestenwind, maakte er zeker en vast geen gezondheidswandeling van. A.Sjleck maakte na gezondheidsproblemen zijn comeback in het Trudypeloton, nu was het de beurt aan El Pistoleiro om in bed te liggen, The Boss net terug van de skivakantie had de après-ski nog niet voldoende verteerd. Van Gilberken en Chavanel geen nieuws.


Om goed opgewarmd aan de rit te beginnen had de parcoursbouwer na 2km al een klimmetje voorzien, de Sannaberg. Het was Flecha die er als een "pijl uit een boog" vandoor ging aan de voet, A.Sjleck en VDB volgden in zijn spoor, de rest deed het rustig aan. Langs Deux-Acren en Lessen kwamen we op het gekende stuk richting Frasnes, daar werd duidelijk dat A.Sjleck weinig van zijn conditie is verloren, hij bepaalde het tempo en reed gewoon weg van de groep, zou hij hier een "Tommeken" willen doen met nog meer dan 50km op de teller was de vraag. Toch niet, hij werd opnieuw ingelopen, in groep werd er tot aan de voet van de volgende beklimming gereden, het bos van Frasnes. Daar was het VDB die meteen de pees erop legde, maar halfweg moest hij het commando laten aan Monforken en A. Sjelck. Achteraan deden Spartacus en F. Sjleck het rustig aan, al keuvelend reden ze naar de top. Na de afdaling werd er even de tijd genomen om wat bevoorrading te nemen, zelfs VDB had zich deze week ruim voorzien van energierepen,gels,.....en noem maar op zelfs in de Presse haalde hij nog proviand naar boven.


Bij het keerpunt in Frasnes bleef het steeds oplopen richting de derde klim van de dag, de cinquant. Net daarvoor kruisten we de collega's van wtc Velina. Fotograaf Flecha had wat voorsprong genomen om op cinquant wat kiekjes (twas nochtans pasen:-) te schieten. In het tweede gedeelte van deze verraderlijke beklimming kregen F.Sjleck en Spartacus af te rekenen met een hondje, maar met een lichte stemverheffing van F. Sjelck en een vermaning en een verwittiging van een kaartje:-), druipte de hond af. Maar toen zag hij de lekkere "hespen" van Flecha nog komen.......mmmmmmmm, Flecha bleef even terplaatse trappelen en zette dan een verschroeiende versnelling in, daar had onze viervoeter geen verhaal tegen.


Vandaaruit ging het richting Ellezelles, we hadden een tiental kilometer om eventjes op adem te komen. Dan volgde in Ellezelles, Les Bruyeres, niet superlastig, maar wel heel mooi zicht als men bovenkomt. Daarna ging het in dalende lijn, naar wat iedereen dacht de slotklim :-))), de Hurdumont. Iedereen had zich blijkbaar wat misrekend, want er stond nog een lusje Everbeek op het programma, met daarin nog de beklimming van de Plankkouter. Valverde zette deze in op het buitenblad, maar beseft dan dat het iets te steil was, bij het schakelen haperde de versnelling (volgens ons deed hij een "Flamezken":-) en de vogels A.Sjleck en Monforken waren gaan vliegen. Monforken nam de ritzege mee.


In het lokaal volgde nog de nabespreking van alweer een mooie rit op een prachtig en vooral autoluw parcours en de vooruitblik op Parijs-Roubaix,......maar niemand voorspelde zo een "numero" van Tommeken. Volgende week laten we de Vlaamse ardennen en Pays des Collines even links liggen en trekken we richting de rozenstreek van Bavegem. Niet vergeten, na de rit gaan we "vogelen" Chez Eddy........dus voor de kenners volgende zondag onze 4e blinde vinkenrit.Ciao Spartacus
Terug