De Trudy's Cycling Team

15/04/2012: BavegemAfstand: 74 km

Gemiddelde: 25,8 km/h

Hoogtemeters: 610 m


De opdracht van vandaag was goed voor 74km, het parcours was zeker niet te onderschatten. De steile puisten van vorige week zaten er niet in, maar het zou steeds op en af gaan. Door de stevige noorderwind beloofde het tot aan het keerpunt in Bavegem een pittige onderneming te worden. Acht Trudyanen stonden op de startlijst, The Boss was na enkele weken van afwezigheid nog eens van de partij, onze younsters Chavanel en Valverde ontbraken even als F. Sjelck die een zondagnamiddag opdracht had.


Valverde was de geblesseerde van de week, hij had ergens een discus die niet op de juiste plaats zat en ging enkel komen om de vinken te verorberen, maar op het afgesproken middaguur was er ook van Valverde nog geen sprake. Een telefoontje aan Flecha bracht opheldering, Valverde had 's nachts nog een "chinees" moeten opeten en dit was hem blijkbaar zo slecht bevallen dat het hubbelen geblazen was. Kortom de oude Valverde is back........geblesseerd en direct weer naar de fles grijpen. Zal de kampioen van drie jaar terug nog ooit op niveau terugkeren??????????????? Misschien moeten we toch eens contact opnemen met "Kristaken" of "Olgaken" die we bij Taaf gezien hebben om hem eens onder handen te nemen:-)


Al van de eerste kilometer was het duidelijk dat de wind vandaag een belangrijke rol zou spelen, het was A.Sjleck die het commando nam en enkele kilometers voor de groep uit ging rijden. Ondanks de strakke tegenwind, bleef het tempo steeds behoorlijk hoog liggen. Richting Zottegem ging het een aantal keren stevig bergop, het waren steeds Monforken en A. Sjleck die het commando namen, El Pistoleiro en Gilberken probeerden wel steeds bij hen te blijven,ook Flecha in zijn welgekende 53x12 stijl was steeds bij de pinken. Ieder op zijn beurt nam een gedeelte van het werk op zijn schouders, enkel VDB had het lastig in het eerste anderhalfuur, hij zat met JÄgermeisterbenen. Op het laatste stuk voor het keerpunt in Bavegem, in een open vlakte versnelde A.Sjleck en het was zowaar The Boss die samen met Monforken het gaatje ging dichten, voor The Boss zou dit zijn enige pijl zijn die hij kon afvuren vandaag. Gilberken reageerde ook nog in zijn gekende stijl, maar dit leidde naar de evenzeer gekende chasse patat.


In Bavegem was het dan tijd voor de bevoorrading, die was voor VDB welgekomen. Hij kwam er zowaar door, op Heldergemberg kon hij nog niet met de leiders bovenkomen, maar de jus was opnieuw in de benen gekomen. Na Heldergem, kregen we een verraderlijk stukje richting Nederhasselt, Monforken nam de leiding, maar de kunst van het waaiervormen heeft hij nog niet onder de knie, op commando van El Pistoleiro, trok Spratacus de waaier. Monforke, A.Sjelck, El Pistoleiro,VDB en The Boss in het wiel. De rest had de slag gemist. Spartcus liet zich na de kopbeurt te ver naar achterschuiven en daar moest The Boss centimeter per centimeter de groep laten rijden, Spartacus kon ook de sprong niet meer maken. In Outer kwam alles weer samen. In Appelterre werd er nog een doorgetrokken door Monforken en A.Sjleck, El Pistoleiro moest zich platleggen om het gaatje te dichten.


Voorlaatste beklimming was de bovenkassei in Zandbergen, ook daar werd de groep in stukken getrokkken. Het was The Boss die de rij sluitte, stoppen was voor hem geen optie meer, hij had af te rekenen met opkomende krampen. Met nog een lusje Galmaarden ging iedereen aan het speculeren voor de eindsprint in de Brusselstraat. Bij het buitenrijden van Galmaarden reed A.Sjleck op een diefje weg. In de groep wou niemand de kastanjes uit het vuur halen, A.Sjleck moest zelfs niet diepgaan om zijn voorsprong uit te bouwen, El Pistoleiro probeerde nog het tempo te onderhouden, maar hij kreeg niet veel medewerking, ook omdat de meesten al op hun tandvlees zaten. Zo kreeg Sjleck een vrijgeleidde naar de ritzege.


De blinde vinken en bijhorend Orvalleken waren dan ook meer dan welgekomen. Volgend weekend is een gedeelte van de Trudyarmada aan de slag in de ardennen, om hun eigen Luik-Bastenaken-Luik te rijden ook beter gekend als "Den Trudynaise".Ciao Spartacus

Terug