De Trudy's Cycling Team

29/04/2012: BellingenAfstand: 71 km

Gemiddelde: 25,1 km/h

Hoogtemeters: 552 m


Na de ardennenstage van enkele Trudyanen vorige week, stond vandaag alweer de negende rit van het seizoen op het programma. Sabineken had al de ganse week voorspeld dat het zou regenen op zondag, maar om 8u30 was er geen druppel te zien. Zes Trudy's waren paraat, El Pistoleiro had boefverplichtingen, F.Sjleck en VDB voetbalverplichtingen, de leider in het klassement Monforken was ook niet op de afspraak en van Chavanel is al weken geen sprake meer.


In het eerste gedeelte waren het Flecha en A.Sjleck die de groep op sleeptouw namen, in Galmaarden moest the Boss voor de eerste maal voet aan de grond zetten omdat de zweetdruppels hem danig parten begonnen te spelen en hij wijselijk zijn regenjack uittrok. Iets verder stond de eerste klim op het programma, de congoberg. Iedereen kwam vlot boven, enkel op de top moest the Boss toch efkes bekomen, hij nam een gelleken, maar in de afdaling die volgde moest hij opnieuw stoppen om het gelleken uit zijn maag te laten vloeien :-)


Langs rustige wegen konden we verder cruisen richting Oetingen en Gooik, het tempo werd steeds goed onderhouden. Op één van de smalle wegen, liet the Boss niet toe dat Gilberken zich een weg naar voren zou banen, hij deed professioneel de deur dicht en Glibert belandde even in het groen. Net voor Bellingen had "hitsige" Valverde een blonde goddin opgemerkt in wieleruitrusting, de bronstigheid van Valverde kende geen grenzen, hij wou dat we de dame mee op sleeptouw namen. Toen ze aansloot bij de groep werd het duidelijk dat de dame eigenlijk kon doorgaan als de mama van Valverde. A.Sjelck wou toch aantonen dat de Trudy's ook een vrouw uit het wiel konden rijden, maar madame gaf haar niet gewonnen, ze blijf mooi in het wiel van ons hitsig duo Valverde en Sjleck......jammer genoeg scheidden even verder onze wegen. De mevrouw bedankte met een glimlach naar ons duo, dit ontlokte bij Valverde meteen een "stijf" gevoel :-)).........


In Bever moesten we nog een lastig lusje verwerken, maar daarna kon iedereen zich klaarmaken voor de finale, de aankomst lag op de strada schillebeek. Bij het opdraaien van de Heuvelstraat nam Spartacus onbewust een aantal meters voorsprong, hij bleef zijn eigen tempo rijden en begon aan de voet van de schillebeek met 10 seconden voorsprong, maar hij geloofde niet echt in zijn kansen en bleef teveel achterom zien, toch duurde het nog even voor het gatje werd gedicht. Het waren Valverde,Sjleck en Flecha die voor de ritzege strijden, Gliberken kon net het wiel niet houden van het koptrio. Het was A. Sjleck die met de zege ging lopen.


Na de rit was er de al even traditionele nabespreking, waar Valverde al zijn plannen bekend maakte om Flecha te veroveren in Marcourt....... wordt wellicht vervolgd :-))) Volgende week gaan we nog eens richting Wallonië, de jaarlijkse rit richting Cambron.Ciao Spartacus
Terug