De Trudy's Cycling Team

13/05/2012: Roesems ClassicAfstand: 71 km

Gemiddelde: 25 km/h

Hoogtemeters: 831 m


Dat een klassieker nog altijd tot de verbeelding spreekt, was vandaag duidelijk, zowaar 12 deelnemers. Op the Boss na, een volledige Trudyarmada en nog 3 gelegenheidsrijders. Met meer dan 800 hoogtemeters over 71km zou het vandaag geen pannekoek zijn die met de zege zou gaan lopen. Het zou een echte afvallingsrace worden.


Voor het eerst sinds lang was ook het zonnetje nog eens van de partij, kortom alle ingrediŽnten waren aanwezig om er een spectakelstuk van te maken. Bij het vertrek was het wat aftasten, Flecha en El Pistoleiro namen de eerste kilometers voor hun rekening, tot in Everbeek bleef alles gesloten. In Flobecq volgde de eerste test met de Hurdumont, vandaag namen we de steilste kant, daar werd de groep al meteen door elkaar geschud. Boven werd duidelijk dat Flecha niet echt top was, hij kampte al twee dagen met de kakkerie en maagproblemen. Na 23km was zijn Roesems Classic dan ook afgelopen, abandon Flecha.


De anderen vervolgden hun weg richting Mont D'Ellezelles, het tempo werd daar bepaald door A.Sjleck en X, net boven gekomen volgde de traditionele afdaling richting Kanarieberg, aan de voet was de groep weer samen, op Monforken en Spartacus na, die even werden opgehouden aan de oversteek van de steenweg. De Kanarieberg is meestal al een waardemeter voor het vervolg van de rit. Bovengekomen zat er 30km op, tijd voor een korte bevoorrading. Daarna ging het via een smalle, technische afdaling richting Louise Marie. In die afdaling moest de groep even halt houden voor Valverde die zijn drankuitspattingen van de afgelopen dagen wat moest bekopen. Met zijn bekende woorden: " het ga nie meer, kzie zwart voor mijn ogen, ben nie goe....". VDB kreeg ook nog met een lekke band af te rekenen. We daalden verder af richting Taaienberg, een groepje van 6 scheidde zich licht af, tot ieder zijn verbazing was ook Valverde daarbij en hij vlamde de Taaienberg omhoog, duidelijk eerst wat manipuleren en dan uithalen, tblijft ne raren "coureur". Na de Taaienberg werd er koers gezet richting Frunte, daar werd het peloton even opgehouden door Julien met zijn machien, maar hij was zo vriendelijk om ons wat plaats te geven. Bij deze nog eens bedankt Julien :-))) Boven op de Frunte werd er geroepen dat Valverde was afgestapt, de voltallige groep kneep de remmen dicht om ons sjokkelken op te wachten. Daar besliste hij dat het genoeg was, ook El Pistoleiro gaf er daar de brui aan, hij had familieverplichtingen en moest tijdig a la casa zijn. Na 48km dubbele abandon, Valverde en El Pistoleiro. Gelukkig voor Valverde had hij EP mee om de weg te zoeken of hij was nog aan het rondrijden :-))


Na de dubbele opgave bleven nog 9 moedigen over, zij zetten aan om de voorlaatste helling van de dag te overwinnen, de altijd lastige Schapenberg. Daar was het VDB en Chavanel die een weddenschapje aangingen om er op de slotklim elkaar eens af te rijden. Na de Schapenberg namen we ook afscheid van een gelegenheidsrijder en favoriet voor de zege. De vraag was nu, wie kan A.Sjleck nog het vuur aan de schenen leggen voor de zege?


Doordat het al een loodzware rit geweest was, werd besloten dat de aankomst boven in Everbeek lag. Daar was het Chavanel die vroeg aanzette, maar al even snel geparkeerd stond, het was topfavoriet A.Sjleck die zijn rol volledig waarmaakte en de zege in deze prachtige klassieker nam. Wie dacht dat het freewheelen zou zijn de laatste 10km had het mis, VDB en Spartacus namen het heft in handen om toch nog op een deftig uur in de Presse te maken, wanneer in Goeferdinge ook A. Sjelck nog eens aan de kop ging sleuren, moesten er achteraan een paar alle zeilen bijzetten om nog in de groep te blijven.


Aangekomen in de Presse, hing Valverde al goed te sjoeberen aan zijn halve liter, het ging zo goed dat hij er nog een tweede bijnam. Voor het eerst dit seizoen konden we ook eens plaatsnemen op het terras. Daar werd nog druk nagekaart over het verloop van de rit en iedereen was het er over eens, met slechts 8 renners die het volledige parcours aflegden, was het een loodzware editie van de Roesems Classic.


Volgende week staat er geen rit op het programma, aangezien er een nieuw ardennenoffensief op het programma staat.Ciao Spartacus
Terug