De Trudy's Cycling Team

17-20/05/2012: ArdennenweekendMet dit verlengde Hemelvaartweekend stond er een Ardennenoffensief op het programma. De uitvalsbasis was het rustig Marcourt, van waaruit we twee ritten zouden afwerken.


Op woensdag waren het Flecha, Spartacus, Nele en Lander die als eerste aankwamen. Zoals het hoort werd het weekend ingezet met een lekkere Orval in het centrum van La Roche. Nadat we de info hadden ontvangen om toegang te krijgen tot het huis, konden we meteen zien dat er een mooie klim voorzien was tot aan onze voordeur. Later op de avond kwamen ook het gezin A. Sjleck aan, nadat iedereen had genoten van een portie spaghetti, was het nog wachten op de aankomst van één van de grote vedetten, Valverde. Iets na 23u was ook Alejandro terplaatse. Na het nuttigen van enkele jupkes en het overlopen van het parcours en afspraken maken voor het vertrekuur, konden we de eerste nacht in gaan.


Op donderdag stond de eerste rit op het programma, parcoursbouwer Spartacus had zich gebaseerd op de Velomediane om de ritten uit te stippelen. Vandaag was de rit 90km lang met 1780 hoogtemeters. Aangezien het een frisse nacht was geweest, werd er eerst een rijkelijk ontbijt voorzien door Flecha. We lieten de temperaturen wat stijgen en om 11u konden Flecha, Spartacus, Valverde en A.Sjleck zich op maken voor de start. Eerst nog de traditionele groepsfoto en weg waren we. Na een korte afdaling ging het meteen voor een aantal kilometers omhoog, en dit zou de komende dagen weinig anders zijn. De eerste kilometers was ook al duidelijk dat A.Sjleck hier een parcours terugvond op zijn lijf geschreven. Bij de langere klimmen kon hij een tempo rijden die voor de anderen iets boven hun limiet lagen. De regen die voorspeld werd, was ook ver te zoeken. Het zonnetje deed de temperatuur de hoogte injagen en bij een aangename 20 graden (wat is dat lang geleden) konden we de rit afwerken. In het tweede gedeelte zaten er iets meer steilere klimmetjes in, maar ook dat was voor pluimgewicht A.Sjleck geen probleem. Valverde was degene die het langst kon aanklampen, maar finaal moest hij ook het hoofd buigen.


Na een rit van 4u kwamen de 4 musketiers opnieuw aan in Marcourt. Daar wachtte als beloning een lekkere verfrissing. Iets later kwamen ook El Pistoleiro, Joke en Liv ons vervoegen. Na een verkwikkende douche, was de tijd gekomen om het vuur aan te steken voor een lekkere bbq, ondertussen was ook de familie Thomas aangekomen en was de groep compleet. Flecha werd chef-bbq, Valverde deed culinaire ideeën op en al de rest genoot van een zonnige avond. Ook de kinderen konden naar hartelust ravotten.


Op vrijdag was een familiedag gepland, eerst werd een bezoek gebracht aan het plaatselijk dierenpark, waarna we verwacht werden bij onze President en Linda voor een aperitiefje en hapje. Na enig zoekwerk vonden we de caravan en mochten we meteen aanschuiven voor lekkere hapjes voorzien van het nodige gerstenat. Zoals we hen kennen stonden Linda en de Pres in voor een perfecte ontvangst. Zo bleef het niet bij een aperitiefje, maar onze Pres stak zijn bbq in gang en we konden genieten van spek,trippen, kotelet,.....noem maar op. Onze Valverde die al 2 liter Rivaner in zijn lijf had, zag als afsluiter toch nog een stukje camembert zitten op de bbq, dit ondanks zijn kaasfobie en de vele waarschuwingen van zijn ploegmaats en dames. Onze President maakte er geen probleem van een prepareerde voor Alejandro een camembert grand cru.........maar onze Valverde trok bij de eerst hap een gezicht alsof hij op zijn bloot gat de galibier had afgedaald. Gelukkig waren Flecha en Spartacus er om de camembert te redden. De kinderen en ook de anderen begonnen de vermoeidheid te voelen en voldaan zetten ze zich in beweging richting Marcourt. De President en Linda werden hartelijk bedankt voor de ontvangst en al het lekkers. Bij deze ook nog eens een dikke,dikke,dikke,.....MERCI!!!!!!!


Zaterdag begon de ochtend met prachtige zonneschijn, na het ontbijt moesten de Trudy's niet gemotiveerd worden om de fietstenue aan te trekken, zelfs pijnlijke spieren konden hen niet tegenhouden. Toch was het even wachten om het startschot te geven, Valverde vond het nodig om eerst nog een badje te nemen en de pelouse van zijn benen te doen. Door zich te haasten leken zijn benen wel op loopgraven, dit door het veelvuldig afscharten van zijn vel ipv zijn haartjes......Uiteindelijk konde we aanzetten, het eerste stuk tot in centrum La Roche was het wat opletten geblazen voor het drukke verkeer. Door een vreemde beweging van een chauffeur van een kanobusje moest een vrachtwagen diep in de remmen om niet tot een aanrijding te komen, bij ons werd het even stil want bijna kleefden 5 Trudy's tegen het asfalt.


In La Roche konden we de eerst beklimming van de dag aanvatten, een 3km klimmen met nog een vervelende uitloper waar het vechten was tegen de wind. Nadien konden we verder langs rustige wegen met prachtige beklimmingen en mooie uitzichten. Ook het zonnetje was opnieuw van de partij, wat het fietsen weer aangenaam maakte. Vandaag stonden meestal niet zo steile klimmen op het programma, tot we na een lange afdaling aan de Mur Velomediane kwamen, dit werd 2km stoempen en sleuren aan de gidon. De eerste 500m gaat het niet onder de 15%, zelfs met pieken tot 20%. Nadien ook nog een stevige uitloper. Hier werden de rugspieren eens goed getest. Bovengekomen werd besloten om van hieruit naar La Roche te rijden en nog een terrasje te doen alvorens de laatste 10km aan te vatten. Valverde die een hongertje had bestelde zich een lekker stukje appeltaart, maar hij kreeg opnieuw " het is nie goe syndroom", A.Sjleck en Spartacus proefden eens, maar konden niets opmerken......ze dachten eerst dat er tomaten in verwerkt zouden zijn.


Met de nodige versterkingen werden de laatste kilometers aangevat, onze Flecha had gisteren verkend en nam het initiatief om naar huis te rijden. Aangezien het speculeren was op de eindsprint durfde niemand te ontsnappen. Toch probeerde Valverde, Spartacus reageerde. Valverde weigerde nog mee te werken waarop Spartacus het dan maar tactisch aanpakte en Valverde naar rechts stuurde ipv links. Toch kon hij weeraanpikken, beiden zaten zo diep dat ze de laatste afslag misten en ook de ritzege. Spartacus legde Valverde er wel nog op bij de aankomst in een sprint bergop!!!!!!!! 's Avonds was het genieten van de lekkere hapjes en als hoofdgerecht had "mountanbike Jos" gezorgd voor een lekkere preistoemp met fricandon. Het was gezelligheid troef, met uitbeelderken Valverde, Champions Leaugue, hoestende en bleitende kinderen.......kortom alles wat een ardennenweeken nodig heeft.


Iedereen kon uitslapen op zondag, na het ontbijt werd gestart met het pakken van de valiezen en de opkuis van de woning. "Joeri biep biep" zorgde nog voor een klein aantal pizza's waarna iedereen naar huis kon vertrekken. Een meer dan geslaagd Trudy's ardennenoffensief, nogmaals nen dikke merci aan iedereen en hopelijk tot volgend jaar.......of vroeger


Rit 1:

Afstand: 90km

Hoogtemeters: 1780

Côte de la Fosse ( 1,1 km. - 6,4%)

Côte de Odeigne ( 2,9 km. - 4,6 %)

Côte de Malempré ( 0,8 km. - 10 %)

Col du Rideux Nord ( 2,5 km. - 8 %)

Côte de Waharday ( 3,2 km - 4,9 % )

Roche a Frene (2km - 6%)

en nog enkele waarvan geen infoRit 2:

Afstand: 80km

Hoogtemeters: 1498

Côte de Beausaint ( 2,8 km. - 5,4 %)

Côte de Mierchamps ( 0,8 km. - 5,0 %)

Côte de Hives ( 2,1 km. - 7,0 %)

Col des Haies d'Ortho ( 2,1 km. - 3,0 %)

Côte de Herlinval-Warempage ( 2,7 km. - 3,0%)

Côte de Fily ( 3,3 km. - 4,6%)

Côte de Wibrin ( 1,3 km. - 6,1 %)

Côte de Nadrin-Bérismenil ( 1,5 km. - 3,6 %)

Mur de la Vélomédiane ( 1,8 km. - 8,8 %)Ciao Spartacus
Terug