De Trudy's Cycling Team

27/05/2012: PajottenlandAfstand: 66 km

Gemiddelde: 26,8 km/h

Hoogtemeters: 562 m


Op deze zonnige zondag stonden er 10 namen op het wedstrijdblad, 8 Trudy's, Ingmar en Jan waren de gelegenheidsrijders. Aangezien er voor sommigen nog een namiddagtrip bij de familietocht van de bergezelkes op het programma stond, werd de rit beperkt tot 66km. Ook de lastigheidsgraad was beperkt. Met het goede weer zat de sfeer en het tempo er meteen in. Langs de guillemainlaan werd er koers gezet richting Viane.


Iedereen nam zijn verantwoordelijkheid om kopwerk te doen, de ene al wat langer dan de andere :-)) de stevige oostenwind maakte het soms toch nog lastig. Langs rustige wegen ging het naar Edingen toe. Van tempoversnellingen was weinig sprake deze week, enkel op de helllende stroken werd er al eens gespeeld met de pedalen. Na het lusje door het Waalse landsgedeelte, kwam er vanaf Vollezele nog een lastig stukje. Het parcours slingerde zich rond de congoberg, daar werd de groep wel uitelkaar gereden en deel één van de groep had blijkbaar de smaak te pakken en ging helemaal tot de top, waar er normaal halfweg mocht afgedraaid worden. Na een korte communicatie kwam alles weer samen. A. Sjleck was de "local" van de rit en kon groet brengen aan kinderen en vrouw.


De finale werd ingezet na de afdaling van de bovenkassei. In Zandbergen probeerden El Pistoleiro en A;Sjleck de groep te verrassen met een vroege aanval, de groep splitste in twee. In groep twee vond F. Sjleck het te vroeg om mee te gaan, maar ter hoogte van Grimminge zag Spartacus het gevaar en nam zijn ploegmakker op sleeptouw om hem opnieuw in de kopgroep te brengen. Dit lukte net en voor Spartacus was dit ook zijn laatste cartouche. Ook The Boss liet de finale aan zich voorbijgaan.


Het werd een zinderende slotklim, A. Sjleck, El Pistoleiro en Monforken reden alles aan flarden. Wie niet op het buitenblad reed was eraan voor de moeite. Het was A.Sjleck die de rit won met een dertigtal meter voorsprong op El Pistoleiro. Volgende week nog een laatste relatief vlakke rit voor we aan de weken van de waarheid beginnen met de ene klassieker na de andere. Dus smeer de benen en kettingen al maar in zou ik zeggen!!!!!Ciao Spartacus


Terug