De Trudy's Cycling Team

10/06/2012: OudenaardeAfstand: 70 km

Gemiddelde: 26 km/h

Hoogtemeters: 621 m


Nadat vorige week de rit compleet uitgeregend was, konden we deze week in droge omstandigheden van start gaan. 8 Trudyanen aan het vertrek voor wat opnieuw geen simpele opdracht zou worden. Met beklimmingen van de Klaaie, d'Hoppe, Ladeuze, Wolvenberg, Braambrugstraat en Rekelberg.


Zoals we gewoon zijn werd er van bij de start er stevig doorgereden, het was Flecha die duidelijk kriebels in de benen had. In Everbeek zetten we aan voor de beklimming van de Klaaie, maar na 200m moesten we halt houden, een dubbele bandbreuk voor de brothers Sjleck. Tijdens de vervanging van de band, werd er weer heel wat afgelachen, het vervangen van banden is bij de Trudy's een echt groepswerk. Iedereen doet zijn deel van het werk, VDB snokt er de band af, El Pistoleiro foefelt hem erin, Spartacus biedt zijn pompje aan, Flecha legt alles vast voor het archief en de rest geeft sappige commentaar :-), Gilberken legt uit hoe het bommetje werkt. Ondertussen had VDB zelf de tijd om een stoksken te smoren.


Na een kwartiertje konden we onze weg verderzetten, aan het begin van de Maandagstraat ging Flecha nog eens het gashendeltje opendraaien en de groep werd compleet op een lint getrokken, het was F.Sjleck die Antonio tot de orde moest roepen of het was compleet uiteengespat. D'hoppe werd rustig in groep naar bovengereden, de lange afdaling richting Schorisse gaf iedereen de tijd om bij te tanken voor een pittig drieluik in Oudenaarde (waar de ronde niet thuis is:-). De Ladeuze werd door iedereen vlot verteerd, alhoewel uw verslaggever zeker niet de beste benen had en hoopte op wat beterschap. Via een korte afdaling kwamen we meteen aan de voet van de Wolvenberg, daar werd de groep al wat meer versplinterd. Na de spectaculaire afdaling van de Kattenberg, ging het langs rustige wegen tot aan de Braambrugstraat. Een niet zo lang maar toch pittig klimmetje, daar was het voor Spartacus nodig om zijn vier pinkers op te zetten, Monforken hield hem gezelschap. In al zijn enthousiasme had sterke beer Flecha een afslag gemist.


De laatste beklimming stond ons te wachten in Rozebeke, de Rekelberg. Ter hoogte van Sint-Goriks, werd op iedereen gewacht. Vandaaruit ging het in gestrekte draf via Oudenhove en Lierde, richting Hemelveerdegem. VDB en Spartacus hadden duidelijk de geur van het lokaal waargenomen en gingen even voor de groep rijden. Op de Astridlaan werd er nog even duchtig de pees opgelegd, VDB snokte door maar Flecha was niet happig om over te nemen waardoor de rest opnieuw kon aansluiten. Het was El Pistoleiro die het laatste gaatje dichtreed. De slotklim via de Zonnebloemstraat liet iedereen links liggen, enkel A.Sjleck en Monforken gingen voor de extra 2km. De rest hield nog een prestigespurtje in de Rue du Poisson, waar VDB zijn goeie benen nog eens liet zien. Het was zo indrukwekkend dat de plaatselijke DJ van Café le Poisson, in al zijn enthousiasme zijn muziek een streepje luider zette.


In ons lokaal wachtte ons de verdiende verfrissing, Gilberken had nog een paar bouletten en grillworstjes in petto voor zijn verjaardag. Hij sneedt alles prachtig in stukjes, Sergio Herman zou er nog iets van kunnen leren. Enkel zijn bediening ging een beetje de mist in :-) Hij wou iedereen persoonlijk komen bedienen, maar bij het aanzetten, rolden de grillworstjes vrolijk over de grond, de Max kon het wel appreciëren. Volgende week de Andrea Tafi Classic op het programma, vertrek om 8u. Voor degenen die zich ingeschreven hebben om blijven te eten, is er na de rit ook nog een pastaken, aangeboden door Linda.


Tot noste week.

Spartacus

Terug