De Trudy's Cycling Team

17/06/2012: Andrea Tafi ClassicAfstand: 79 km

Gemiddelde: 27 km/h

Hoogtemeters: 530 m


Vandaag stond de Andrea Tafi Classic op het programma, gevolgd door een etentje in ons lokaal. Zoals zo vaak de laatste weken, stond er ook vandaag een stevige westenwind. Acht Trudy's aan de start en VDB had een topper uitgenodigd, Andy H. Er werd gekozen om langs het denderpad tot aan het vertrek in Ninove te rijden. Een ideaal opwarmertje, in Zandbergen moest er halt gehouden worden, VDb had met al zijn power zijn ketting in twee stukken getrapt. Herstellen zat er niet meer in, VDB kon niet anders dan ploegleider "chelle vanderschueren" te contacteren om hem te komen oppikken. Einde van de rit voor VDB en meteen ook het missen van belangrijke kilometers voor het klassement. De anderen reden verder en in Ninove ging het langs smalle wegen richting de eerste hindernis van de dag, de kasseien van Liefferinge, en hoe kan het ook anders, onze kasseifretter Flecha voelde het kriebelen en gaf er dan ook meteen een snok aan. Daarna ging het verder richting Oetingen, daar werd er een groep gevormd van een dertigtal rijders. Voor A.Sjleck, Monforken, Andy en Flecha ging het niet snel genoeg en reden weg van de groep. De rest blijf lekker uit de wind zitten in de buik van het peloton. Net voor Galmaarden kwam alles weer samen.


Alles bleef rustig tot de kasseikes van Viane, daar waren het opnieuw dezelfde vier samen met F.Sjleck die er een patat opgaven. De groep werd op een lint getrokken en het scheurde ook langs alle kanten. In Deux-Acren smolt de groep weer samen en werd nog wat uitgebreider, dit betekende nog aangenamer bollen in de grote groep. Zelfs met de strakke wind hoefde men zich niet echt te forceren.


In Flobecq kwam wel een einde aan het rustig samenrijden, met de beklimming van de Potterie. Boven wachten alle Trudy's elkaar op en via Opbrakel ging het met de wind in de rug richting Tenbosse. Spartacus die op verkenning was geweest, speelde het handig en nam de shortcut op Tenbosse. Boven op de top kon hij het steekspel van de Trudy's aanschouwen, hij zag een indrukwekkende F.Sjleck als eerste bovenkwam, alhoewel hij compleet "choco" was. Gevolgd door zijn brother en Monforken.


We maakten nog een lusje in Lierde met de beklimming van de Eikenmolen, daarna was het in gestrekte draf richting Geraardsbergen. En nogmaals werd bewezen dat een doortocht door het centrum altijd uitkijken blijft, zeker zonder seingevers en met de vele voorrangstraten. Iedereen kon zijn machientje veilig parkeren aan de Presse, enkel de brothers gingen nog tot de top van de Oudenberg. De rest genoot van een welverdiend biertje, ook onze Masters Christian en de President vervoegden ons. Ook Eddy "zonder broek" Jacobs kwam aanschuiven, maar niet voor zijn orvalleken, want de bbq van de dag ervoor was nog niet verteerd. Hij hield het op broebelwater. Ondertussen had Linda onze pasta met pikante balletjes geprepareerd en samen met de b-ploeg genoten we van het dinerken, El Pistoleiro had ook nog een lekker dessertje voorzien en daarmee konden we perfect afsluiten.


Tot noste week.

Spartacus
Terug