De Trudy's Cycling Team

24/06/2012: Saint-SauveurAfstand: 60 km

Gemiddelde: 24,8 km/h

Hoogtemeters: 402 m


De zeventiende rit van het Trudy's Cycling Team kampioenschap moest ons naar Saint-Sauveur brengen. Slechts 4 moedigen aan het vertrek, het waren de "leoparkes" die voltallig aan de presse stonden. Flecha moest forfait geven wegens het opspelen van zijn oude blessure. Hopelijk komt alles in orde zodat we onze titelstrijd kunnen verderzetten. Net als we ons in beweging zetten, gaan de hemelsluizen open en deze zouden gedurende de ganse rit niet meer dichtgaan. Ook een stevige zuidwester zou zijn rol spelen vandaag.


Gezien het slechte weer besluiten we om het in het begin rustig aan te doen, tot in Ghoy valt het nog mee, maar daarna komt de wind vol op het smoeleken en het stopt ook met stilletjes te regenen, het is nu watergieten!!!. Maar de moraal onder de vier Trudy's blijft optimaal, ieder probeert zijn deel van het kopwerk te doen, zonder de anderen in friet te rijden. Tussen Ghoy en de klim naar Grand Monchau krijgen we pas aangelegde wegen onder de wielen, enkel is het op zijn waals aangelegd, aangestampte steentjes. Niet echt aangenaam rijden maar dit kan er nog bij vandaag.


Op de klimmetjes zijn het Monfort en A.Sjleck die de betere zijn, F.Sjleck heeft niet de superbenen van vorige week en bergoprijden zal nooit de specialiteit van Spartacus worden. En voor de rest blijft het lekker waaien en regenen :-))) Na de klim richting Saint-Sauveur, wordt er beslist om het lusje langs Les Hauts te schrappen. F. Sjleck zijn moraal krijgt even een tikje en de garmin van spartacus reageerde door de slechte weersomstandigheden iets later, waardoor we tweemaal de verkeerde richting uitwaren en Franksen bijna zijn veloken in de kant ging werpen :-)))


Na een nijdig klimmetje kwamen we boven aan het bos van Frasnes, dit was voor iedereen het sein om nog een tandje bij te steken. We kregen het gezelschap van een delegatie van de "ploeg van de vesten". Daar lag het peloton ook helemaal uit elkaar, F.Sjleck en Spartacus konden aansluiten bij een drietal, voor Monfort en A.Sjleck mocht het iets rapper gaan en zij gingen op zoek naar de kopgroep van "de vesten". Aan het rond punt in Lessen werd er gewacht en konden we samen richting Grammont rijden. Iedereen was compleet doorweekt en aangezien er de komende weken nog belangrijke opdrachten dienen afgewerkt worden, werd besloten om rechtstreeks naar ons warm badje rijden ipv de frisse pint :-) Een prachtig parcours, die zeker bij beter weer nog eens op het programma zal staan, maar met dit weer was het vooral stoempen en sleuren. Volgende week staat de Ronde van Geraardsbergen op het programma, gevolgd door de sponsor/familiedag in ons lokaal. Allen op post zou ik zeggen!!!!!!!Tot noste week.

SpartacusTerug