De Trudy's Cycling Team

01/07/2012: Ronde van vanallesAfstand: 70 km

Gemiddelde: 27 km/h


1 juli beloofde een drukke dag te worden voor de Trudy-familie. Niet alleen stond de 18de rit op het programma, maar na afloop volgde een heuse receptie met alle sponsors en "dichte" familie in het clublokaal!


De dag startte al met heuglijk nieuws door de blijde geboorte van Ona, een meesterwerkje van Gilbertken en mama Sarah. Hierdoor gaf hij begrijpelijkerwijze forfait voor deze rit. Spartacus gaf eveneens forfait aangezien hij de voorbije dagen meer op de "pot" had doorgebracht dan op zijn stalen ros; El Pistoleiro kon evenals Flecha in extremis opgelapt worden dankzij een bezoekje aan de osteopaat. Hierdoor kwamen 7 Trudy's (de brothers Sjleck, Monfort, VDB, the Boss, El Pistoleiro en Flecha) aan de start samen met gelegenheidsrijder Ingmar.


De rit begon met een kleine verrassing toen Flecha met "materiaalpech" te kampen had en er niet in geslaagd was de Ronde van Geraardsbergen te downloaden en hierdoor gingen we zijn "noodlottige" rit naar Ormeignies nogmaals afhaspelen! Ondanks een stralende zon stond er een stevige wind waardoor het peleton mooi bij elkaar bleef. Al snel voelde El Pistoleiro dat hij iets te snel had hervat en dit was een godsgeschenk voor The Boss zodat beiden steun zochten bij elkaar.


Toen we echter door een plaatselijke braderie in Ostiches een deviation volgden, liet het GPS-systeem Flecha volledig in de steek en werd besloten iedereen eens zijn parcours en bijbehorend kopwerk te doen.


In Ath kozen El Pistoleiro en The Boss een snellere vluchtroute naar het clublokaal om de laatste voorbereidingen voor de receptie te treffen! Hierdoor was het plots alle hens aan dek voor VDB want van de heupblessure bij Flecha was omzeggens niets meer te merken. De gashendel werd langs de Dender opengedraaid en de teller ging boven de 40. VDB en F.Sjelck zullen nooit gepatenteerde hardrijders worden en gelukkig moest Flecha wat verder vaart minderen door een bende ganzen wat VDB deed watertanden aan overheerlijke foie gras.


Flecha had er nog niet genoeg van en in de Akrenstraat gaf hij er nogmaals een patat op en reed hij bijna de kasseien uit het asfalt. A. Sjleck remonteerde Flecha en werd op enkele meters gevolgd door Ingmar. VDB kwam samen met Monfort terug aansluiten net voor het Vianeplein waar F. Sjleck de kop nam en richting "Herhout" koers zette. De opeenvolging van speldenprikken stemde VDB niet echt gelukkig en hij kon de passage in Galmaarden en Tollembeek maar weinig appreciëren.


A. Sjleck had net voor de ultieme finale een verrassing toen hij net voor het uitrijden van Sint-Paulus een binnenwegje verkoos boven de steenweg. Flecha en VDB bleven achter en de overige Trudy's werden door twee recreanten er attent op gemaakt dat "één van de vrienden" iets voor had. VDB had af te rekenen met een platte band, maar Flecha zat nog verrassend fris en herstelde deze voorband in een mum van tijd!


De laatste kilometer van de finale werd gereden in de oplopende Zavelstraat en bovenaan den Boelarebos lag de meet. F. Sjleck had de goedkeuring en zegen gekregen van zijn brother en wou een gooi doen naar de ritzege. Aan de voet kon F. Sjleck de benen niet meer stil houden en versnelde meteen. Halfweg kreeg hij het even moeilijk waardoor Andy nog sterk kwam opzetten maar Frank hield het vol tot boven en Andy zag dat het goed was en zo was 1 en 2 voor de Sjlecks. Hierop werd in groep koers gezet naar het lokaal.


In het clublokaal "De Presse" was El Pistoleiro reeds aanwezig met vrouw en kind en zat een opgefriste Boss de rest van het Trudy gezelschap op te wachten! Een bijzonder scherpe Spartacus kwam eveneens het clublokaal binnengewandeld en dit deed alle Trudy's veel plezier. Sponsor Eddy (DJK Keukens) en Marc (Goffin-bank) tekenden reeds present. Eddy trakteerde bovendien alle aanwezigen op een glaasje bubbels wat uiteraard door iedereen bijzonder op prijs werd gesteld. De vader van Perry (de Vivo) nam eveneens plaats aan de tafel en genoot mee van een hapje en een drankje. Het B-team werd niet vergeten en ook getrakteerd op een natje en een droogje. Één voor één druppelden de vrouwen met de kroost De Presse binnen en toen werd iedereen nog getrakteerd op twee surprise acts!


De trotse vader Gilbertken had eventjes enkele minuten "vrijgeleide" gekregen en besloot samen met dochter Febe een blitzbezoek te brengen aan de Trudy's. En wat niemand nog voor mogelijk hield, gebeurde uiteindelijk toch: Valverde dook vanuit het niets op en verdween eigenlijk nog sneller! Toch slaagde hij er opnieuw in om de quote van de dag te laten optekenen! Bij het verlaten van de Presse verraste hij iedereen door mee te delen : " Tot in september allemaal voor mijn afscheidsdrink!". Dit zorgde natuurlijk voor grote verbazing alom en de nodige speculaties achteraf. Is Ibiza voorbereid op de komst van Valverde? Betekent dit het definitieve afscheid van Valverde aan de Trudy's?


Het was heel gezellig in het clublokaal en de aanwezige sponsors konden dit initiatief bijzonder smaken net als alle aanwezige Trudy's!!!
Tot noste week.

F. SjleckTerug