De Trudy's Cycling Team

15/07/2012: Trudy Flandrien ClassicAfstand: 81 km

Gemiddelde: 27 km/h


Zondag 15 juli 2012, de datum die bij vele Trudyanen met rood aangestipt stond in de kalender. Het was namelijk de dag dat de traditionele Trudy Flandrien Classic op het programma stond.


De weergoden waren ons nog maar eens niet goed gezind en dat straalde zich natuurlijk volledig af op het deelnemersveld. Of wat je een deelnemersveld kan noemen.. ;o) Welgeteld 1 Trudy stond aan de start van de befaamde en alom geprezen Classic. Het was de winnaar van de vorige editie, A. Sjleck, die op het afgesproken uur (8 uur), moederziel alleen aan het lokaal De Presse stond.


Hij probeerde meteen Spartacus te contacteren, want zonder de gps zou het moeilijk worden om de Classic af te haspelen.. Maar noch sms'jes, noch belletjes baatten om Spartacus te pakken te krijgen.. Blijkbaar was Spartacus de nacht voordien al even gaan neuzen op de meteo-site en zag dat het weer op zondagmorgen niet bijster goed zou worden.. Dus besliste hij maar om de avond voordien nog even de bloemetjes buiten te zetten, met het gevolg dat de wekker niet werd gezet en hij maar rustig in zijn bedstee is blijven liggen.. ;o)


A. Sjleck was dus genoodzaakt om het alleen te stellen, zonder gps.. en hij besliste om zijn tocht toch naar de Vlaamse Ardennen te laten verlopen.. Daarbij heeft hij redelijk wat klimwerk verricht, zoals daar zijn Eikenmolen, 2x Berendries, Valkenberg, Fayte, Denderoordstraat, Voskensstraat en Muur van Geraardsbergen.


Door de afwezigheid van Spartacus, neemt A. Sjleck de leiding in de GC over. Gaat Spartacus nog alle zeilen bijstellen om de eerste te zijn die zichzelf als kampioen opvolgt, of gaat A. Sjleck met een eerste titel aan de haal? Of komen Flecha of Monfort'ke nog sterk opzetten? We komen alvast in een spannende slotfase van het Trudykampioenschap 2012.Tot noste week.

A. Sjleck

Terug