De Trudy's Cycling Team

22/07/2012: BreedhoutAfstand: 79 km

Gemiddelde: 26 km/h

Hoogtemeters: 625 m


Met 6 Trudyanen en een gelegenheidsrijder was het nog eens een behoorlijke opkomst in deze vakantieperiode. Ook het zonnetje was na weken van regen en wind nog eens van de partij.


De rit zou ons richting Tubize brengen, om zo verder te rijden richting het keerpunt in Breedhout. De aanloop verliep rustig, de beklimming van de Resteleustraat werd in grupetto afgewerkt. Bij de afdaling van de schillebeek had Spartacus collega Gilbert niet zien komen op links en een valparij kon maar net vermeden worden, Gilbert zijn mountainbikeverleden kwam van pas, hij dook gezwind de berm in.


Via Galmaarden, Tollembeek en Herne werd koers gezet richting Kokejane, het tempo werd ook iets opgetrokken, maar niemand kwam echt in de problemen, net voor Bierghes kwam het eerste obstakel, ondanks de parcourcontrole kwamen we toch in een veldbaantje terecht. Geen paniek, een kort lusje bracht ons opnieuw op de juiste weg. In Tubize wachtte ons de enige kasseistrook van de dag, en zoals verwacht was het Flecha die het commando nam. Hij versnelde zo hevig dat zijn beide bidons uit zijn houder floepten. Net daarna kwam ons volgende veldbaantje(precies niet zo goed gekeken bij de controle;), maar als volleerde cyclocrossers overbrugden we de 500m onverhard. Bij het keerpunt was het tijd om te bevoorraden om het laatste gedeelte af te leggen. Door festiviteiten in Bogaarden moesten we nog een exrta lusje maken.


Van daaruit ging het in gestrekte draf richting Vollezele, in de Langestraat legden de Sjlecks er de pees op en dit was voor Spartacus de genadestoot, zijn vatje was duidelijk aan het leeglopen. Aan de voet van de congoberg moest hij het peloton dan ook laten rijden. Op de top moest Gilbert even bijpompen, alé zijn bandjes. Maar de groep had meer oog voor een hinde die voorbij kwam gedraven dan voor Gilbert zijn bandje :-)


Langs Waarbeke en Grimming ging het richting aankomst. Spartacus probeerde met zijn laatste krachten zijn ploegmaten af te zetten aan de voet van de Onkerzeleberg. El Pistoleiro moest even halt houden voor een wagen en was de voeling met de groep kwijt. Hij kon halfweg de klim wel nog aanklampen bij Spartacus. Flecha had ook zijn pijlen verschoten en speelde ook geen rol van betekenis voor de zege. Gilbert reed, zoals het bij hem past, tussen de leiders en Flecha. Vooraan waren het de Sjlecks die de wet dicteerden. F.Sjleck wou zijn problemen van de afgelopen week wat wegspoelen en bood zijn makkers een verfissend drankje aan. Daarna werd nog afgezakt naar het lokaal, waar we zowaar Valverde aantroffen. Daar zorgde een krantenartikel toch voor enig animo, vooral F.Sjelck stond in de schijnwerpers :-)


Met het zonnige zomerweer gingen de Orvallekes goed binnen, A.Sjleck en Spartacus deden nog een eindspurtje met "Eddy Sponsor"; en om 15u werd de rit afgevlagd.
Tot noste week.

Spartacus

Terug