De Trudy's Cycling Team

29/07/2012: GellingenAfstand: 69 km

Gemiddelde: 26,7 km/h

Hoogtemeters: 565 m


Het zonnetje was van de partij maar in tegenstelling tot de week voordien was een stevige wind eveneens op het appel! Was de wind de boosdoener met slechts drie vertrekkers aan de start van de 22ste rit.


Spartacus en El Pistoleiro waren naar het schijnt nog aant shaken int Baljuwhuis omstreeks 8u30 en enkele vakantiegangers en Tomorrowlanders tekenden niet present. 1 van de tomorrowlanders had zich blijkbaar al opgewerkt tot rodey van David Guetta.. ;o)


De brothers Sljeck met Flecha in hun zog kregen meteen de Vesten voorgeschoteld en zagen dat de A en B-ploegen van De Roeve nog van start moesten gaan. Vervolgens werd via de Schillebeek en de Heuvelstraat koers gezet richting Embeke. Ondertussen werden we ingehaald door de A en B-ploegen van de Roeve, en vooral bij A. Sljeck kriebelde het om de B-ploeg te volgen en zijn vormpeil te meten, doch plichtsbewust keerde die Andy zich en sloot opnieuw aan bij Flecha en Frank.


Via enkele ommetjes in Galmaarden kwam de Congoberg in zicht. Flecha kon de benen niet stil houden en versnelde. Frank reageerde, de enige en laaste maal van de dag, en remonteerde Flecha. Frank werd op zijn beurt voor de top, door toch wel de man in supervorm en tevens brother Andy, geremonteerd. Frank beschikte duidelijk niet over dezelfde benen als vorige week en had het, tevens mede door de wind, moeilijk om Flecha, met zijn veelvuldige tempoversnellingen, en Andy te volgen. Via een ommetje in Bassily reden we naar Everbeek toe voor de laatste kilometers van de rit.


Daar etaleerde Andy nogmaals zijn vorm op de Klaaie en kwamen Flecha en Frank op geruime afstand zij aan zij naar boven. Toen de laatste hindernis in Lierde werd genomen werd in "groep" naar de Presse gereden. Frank zag het terug zwart worden voor zijn ogen toen eventjes werd voorgesteld om de Eikenmolen nog aan te doen.


Op het terras kreeg Frank ondersteuning van vrouw en schoonmoeder om de lastige rit door te spoelen. Monfortken met vrouwelijk gezelschap kwam de Trudy-familie eventjes goeiendag zeggen maar moest al even snel terug verder. Het zal moeten blijken in de toekomst maar ondergetekende vermoed dat dit weekend de beslissing is gevallen betreffende de Trudy Champion 2012: Andy Sjleck zal dit niet meer uit handen geven! Wordt vervolgd uiteraard!
Tot noste week.

Sjleck

Terug