De Trudy's Cycling Team

09/09/2012: OosterzeleAfstand: 66 km

Gemiddelde: 27,4 km/h

Hoogtemeters: 431 m


We zitten in de laatste rechte lijn naar de ontknoping van het Trudy's kampioenschap, voor de titel komen nog A.Sjleck en Flecha in aanmerking, het verschil blijft 5km met nog 2 ritten voor de boeg. De derde podiumplaats lijkt na deze zondag definitief ingenomen door Spartacus.


Op deze zonnige septemberochtend slechts 4 Trudy's aan het vertrek. Het parcours kende vandaag geen noemenswaardige obstakels. Vanaf Deftinge werd er meteen de pees opgelegd, en dit zou gedurende de rest van de rit niet meer veranderen. Ieder probeerde zijn deel van het werk te doen, de een al wat meer dan de ander (sorry mannen, maar tvat was af de laatste 15km).


Via Zottegem gingen we richting Oosterzele, dit was ons keerpunt. Net na het buitenrijden deed A.Sjleck een testje en hij nam op een lang stuk valsplat iedereen op sleeptouw, onderin de beugels en het groot mes was nodig om te volgen. In Ressegem waren we even het spoor bijster, onze gps gaf links aan, maar daar was gewoon geen straat te bespeuren, Flecha had een alternatief padje gevonden, maar dit eindigde in een grasveld.


We besloten dan ook om van het bestaande parcours af te wijken en terug te keren via Herzele, daar lanceerde Flecha zich om de gekende oplopende strook richting Sint-Lievens-Esse boven te komen, hij werd nog voorbij gesneld door A. Sjleck en ook El Pistoleiro en Spartacus konden hem nog pakken voor de top. In Steenhuize werd er nog een ommetje gemaakt via Smeerebbe en Idegem, daar werden we nog even gehinderd door een wegenwerkenproject van The Boss. Maar een kort lusje door Idegem, bracht ons naar het Jonkerveld of ook wel Moenebroek genoemd :-). Door het orgelfestival, namen we het visstraatje om ons lokaal te bereiken, daar snokte Flecha nog enkele kasseien uit de grond :-).


Met de nodige muziekdeuntjes op de achtergrond konden we genieten van een lekkere pint en gerookte worst aangeboden door Taaf. Ook Valverde nam vanuit Ibiza nog eens contact op met zijn ploegmakkers.....aan zijn lachen te horen is hij daar al een aantal keer uit zijn broek gegleden of gereden :-)


Volgend weekend een druk Trudyprogramma, op zaterdag zullen (bij niet al te slecht weer) A.Sjleck en Monforken de kleuren van de Trudy's verdedigen bij de Polybel Classic in Viane. Supporters op post om 15u!!!!! Op zondag staat onze herfstklassieker op het programma: De Ronde van Geraardsbergen, vertrek 8u30!!!!! Kan Flecha misschien nog profiteren van een vermoeide A.Sjleck om toch nog de hoofdschotel binnen te halen????? U hoort het volgende week in een nieuwe aflevering van de Fabeltjes...euh Trudy's kampioenschap.Spartacus

Terug