De Trudy's Cycling Team

03/03/2013: IsièresAfstand: 54 km

Gemiddelde: 23.4 km/h

Hoogtemeters: 281 m


Voor de openingsrit van 2013, stond er een relatief vlakke rit op het programma. Wij konden ook drie nieuwkomers verwelkomen, Kris "Eddy Hagen", Sven "de gorilla Greipel" en Dirk "Doms". Op Gilberken, VDB , Valverde, Flecha (die rustig aan de heropbouw begon) en F.Sjleck na stonden alle vaste waarden aan de start.


Door de winterperikelen van de laatste weken, was het voor velen de eerste kennismaking met de fiets. We besloten dan ook om een gezapig tempo aan te houden, zodat iedereen in het ritme kon komen. Maar onze Gorilla had het al na een vijftal kilometer moeilijk om zich in de groep te handhaven. Monforken zijn vele trainingskilometers werpen al zijn vruchten af, hij speelt met de pedalen, ook zijn compagnon A.Sjleck zal niet veel nodig hebben om top te zijn. Alle anderen zijn momenteel aan elkaar gewaagd. Aangename verrassing waren de entrees van Hagen en Doms, die geen enkele keer in de problemen kwamen. Voor de Gorilla werd het een lijdensweg, maar hij toonde karakter en bracht de rit tot een goed einde. Vandaag was hij een chimpanseeken ipv gorilla.


Nog even kort over de finale van de rit, het was Greipel die, na zich eerst te ontdoen van zijn kousen de finale inluidde met een aanval in de Heuvelstraat, het peloton maakte zich niet ongerust en rekende op een terugval. Dit gebeurde dan ook ter hoogte van "het holleken" stond onze gorilla geparkeerd met een grote P. Door de tegenwind bleef het rustig, tot Spartacus het vuur ontstak, de rest bleef zitten, het was Hagen die het gat dichtte, maar daardoor ook zijn laatste pijl had verschoten. Het waren El Pistoleiro, A.Sjleck en Monforken die voor de ritzege zouden strijden. Monforken kon zijn goede conditie meteen verzilveren en de openingsrit op zijn naam schrijven.


Ook het seizoen van onze Masters ging van start, Dieu en onze President kregen het gezelschap van Marc en Marino om hun kilometers af te haspelen. Na 45 kilometer kwamen ook zij aan in het lokaal. Daar konden we genieten van een lekkere pudding aangeboden door onze President.


Ook de c-ploeg hun seizoen is gestart, zij verkozen nog een tochtje met de MTB. Kortom het wielerseizoen 2013 is losgebarsten. Tot noste week.Spartacus

Terug