De Trudy's Cycling Team

10/03/2013: MereAfstand: 41 km

Gemiddelde: 22.6 km/h

Hoogtemeters: 204 m


Voor de tweede rit van het seizoen, waren de weergoden ons niet goedgezind. Dat we bij de Trudy's niet echt "slechtweercoureurs" hebben was duidelijk bij de start, slechts vier deelnemers. Spartacus, Doms, Hagen en natuurlijk onze gorilla Greipel. Aangename verrassing dat onze nieuwkomers zich niet laten afschrikken door wat vochtigheid.


Nadat de gorilla een regenjas kon huren bij Linda, konden we van start gaan. We hadden besloten om het parcours te volgen en naargelang de weersomstandigheden wat in te korten.


Het waren Spartacus, Hagen en Doms die het tempo aangaven, Greipel kon zich in het wiel nestelen. Iets voorbij Ninove werd er beslist om de rit toch wat in te korten. Onze gorilla begon het lastig te krijgen om in het wiel te blijven. Een voor een wachtten de anderen hem op om hem terug te brengen. In Lierde probeerde hij toch even te versnellen, maar het was een chassepatat, de anderen konden snel weer aanpikken. Naar Deftinge toe gaf Spartacus het tempo aan, onze Greipel moest passen, Doms en Hagen konden probleemloos volgen en hadden nog wat over om te versnellen op het laatste hellende gedeelte richting Deftinge. Daar wachtten we den Duits op en samen gingen we richting Presse. Toch ontsnapte de gorilla nog net voor het binnenrijden van de stad, de anderen werden opgehouden door het rode licht, waardoor Greipel zowaar als eerste ons lokaal bereikte. Het was een aangenaam ritje, de weersomstandigheden vielen uiteindelijk nog goed mee. Ik kan alvast meegeven, dat er zal rekening gehouden moeten worden met onze nieuwelingen.


Onze master hebben ook niet uitgepakt, de President had visvergadering en Dieu had sergantenkaarting. De c-ploeg liet zich ook niet afschrikken door het weer en hadden ook hun kilometers in de benen.Spartacus
Terug