De Trudy's Cycling Team

17/03/2013: Meslin-L'EvequeAfstand: 60 km

Gemiddelde: 24.8 km/h

Hoogtemeters: 519 m


Onze derde rit kon eindelijk eens doorgaan in droge omstandigheden. Maar vandaag zou de wind zijn rol spelen. We waren met 10 Trudy's en gelegenheidsrijder Tony.

Het parcours van vandaag kondigde zich aan als pittig, steeds op en af.


Bij de start zat de sfeer er onmiddellijk in, onze gorilla en Hagen waren nog in volle euforie na de zege van hun favoriete ploeg. Voor de gorilla zou het maar van korte duur zijn, bij de beklimming van de Resteleustraat , moest hij de groep direct laten rijden. Boven werd er even gewacht, maar de rit eindigde hier voor hem, kniepijn en "abandon" na 3km.


De rest knalde er lustig op los, na de doortocht in het Lessenbos kwam de wind volledig in het nadeel te staan. Voor onze master Christian ging het evenwel iets te snel en hij liet de groep dan ook rijden. Onze sterke mannen Monforken, A.Sjleck en Tony legden er de pees op en het was duidelijk dat dit ook de drie sterksten waren. Regelmatig werd de groep dan ook in stukken en brokken getrokken, soms was het een gevecht van man tegen man om toch maar het wiel van de voorganger te houden.


In de laatste 15kilometer kregen we nog twee stevige knikjes onder de wielen geschoven, bij de eerste beklimming krijgt Spartacus te maken met krampen, op een klein verzetje probeerde hij de spieren te ontlasten. Ter hoogte van de Mierenhoek in Everbeek werd de finale ingezet, het was A.Sjelck die het eerste bommetje gooide, Monforken en Tony konden aanpikken. De rest probeerde om in groep terug te keren, onder leiding van El Pistoleiro, VDB en Hagen. Spartacus en The Boss konden nog net aanpikken, voor Domsken was ook de tijd van krampen gekomen. Ter hoogte van Zarlardinge moest ook Spartacus lossen. Het was Monforken die vooraan de sterkste was.


Na deze harde finale kwam iedereen moe maar voldaan aan in ons lokaal. Daar kregen we van Taaf en Linda het nodige vocht en eten toegediend om terug op krachten te komen. Ook ons extra geparfumeerd "model" Valverde kwam de troepen nog eens overschouwen.


P.S.: De tussenstand "Pronostiek voorjaarsklassiekers 2013" vind je terug onder Varia

Spartacus
Terug