De Trudy's Cycling Team

07/04/2013: Ronde van GeraardsbergenAfstand: 63 km

Gemiddelde: 23 km/h

Hoogtemeters: 487 m


Voor onze eerste "klassieker" van het seizoen, was ook het eerste lenteweertje op de afspraak. Bij de start was het nog frisjes, maar na enige tijd had iedereen het lentegevoel te pakken.


El Pistoleiro,Spartacus,A.Sjleck, Monforken, Domsken, De Gorilla ,VDB en Hagen waren de Trudy's die zouden de strijden voor de overwinning. De eerst 15km richting Schendelbeke, Smeerebbe en Zandbergen waren het ideale opwarmertje voor de eerste beklimming, de Bovenkassei. Onze Gorilla had blijkbaar het goede gevoel te pakken en zette zich meteen op kop van de groep om de beklimming te leiden. Maar na het eerste gedeelte van de klim werd het leiden meer een "lijden". Hij moest de groep laten rijden en kwam boven op enige achterstand.


Vanuit Nieuwenhove ging het in dalende lijn richting Grimminge, Krisse Hagen profiteerde hiervan om het nodige vocht tot zich te nemen, maar bij het nemen van een bocht in de Spekgatstraat ging het helemaal fout voor hem. Hij kon zijn bidon niet op tijd terug in de achterzak proppen. Met gevolg de legendarisch woorden: "ooh, ooh, ooh", maar zijn machine kon niet meer draaien of stoppen en met een elegante val belandde hij in de graskant, hij kon nog net de gracht vermijden. Gelukkig was het een val zonder fysieke aandoeningen, na alle hilariteit konden we onze weg verderzetten.


In Onkerzele kwamen we het "enfant terrible" van de Trudy's tegen, Valverde!!! Hij is begonnen aan zijn comeback...waar gaat het deze keer eindigen...La Rocca, Lagoa, Carré...?????


Via Viane , waar VDB de eerste lekke band van het seizoen liet opteken, werd koers gezet richting Lessen. Ondertussen was de Gorilla zijn batterij compleet leeg. Hij bleef strijden tegen krampen en spierpijnen, hij wou de finish halen. Nog een lusje via Deftinge en Hemelveerdegem en we konden ons opmaken voor de finale. Aangezien de aankomst op de lastige Sannaberg lag, hield iedereen de benen stil. Daar profiteerde de Gorilla van om te versnellen, alé voor hem versnellen voor de anderen ging hij gewoon wat voorop rijden. Nog voor de klim begon, was het parkeggio voor onzen Duits. De rest van het peloton werd ook meteen uiteengeranseld. Het was Monforken die de zege pakte voor A.Sjleck en El Pistoleiro.


In ons lokaal kreeg onze Gorilla nog wat tips om in de toekomst in de wielen te blijven. Hij kreeg dan ook het strakke schema mee van minimum tweemaal te rijden deze week en zeker zijn theorie te studeren (wanneer drinken, wanneer schakelen, hoe in het wiel rijden,...)


"Comeback 27 Valverde" had zijn kookkunsten aangesproken en trakteerde de groep op cake...en we moeten eerlijk zijn twas lekker.


Volgende week "de blinde vink" rit richting Lettelingen, goed voor 68km, start 8u30!!!!Tot noste week

Spartacus
Terug