De Trudy's Cycling Team

14/04/2013: LettelingenAfstand: 73 km

Gemiddelde: 26 km/h

Hoogtemeters: 581 m


Het stralend lentezonnetje werkte niet inspirerend voor de Trudy's, slechts 4 deelnemers (Domsken,A.Sjleck,Spartacus en Hagen). Voor het eerst dit seizoen werden de hoogtemeters wat opgetrokken. Bij de start was het onmiddellijk klimmen naar de top van de Guillemainlaan. Daarna volgde de afdaling langs Viane, richting Moerbeke.


Het tempo werd meteen de hoogte ingejaagd en zou gedurende de rest van de rit niet echt meer zakken. Het was ook duidelijk dat A.Sjleck de motor van het groepje was. Hij legde er regelmatig de pees op. Maar het trio probeerde om zich in het wiel te nestelen. Wanneer het bergop ging moesten ze hem wel loslaten.


Iets voorbij het keerpunt (km46) moest Domsken de groep verlaten, om tijdig thuis te komen voor feestelijkheden. De anderen maakten zich op voor nog een lastig stukje langs Vollezele, met beklimming van de steile zijkant van de Congoberg. A.Sjleck, maakte daar al duidelijk dat er voor de ritzege weinig strijd zou zijn. Spartacus en Hagen begonnen daar al aan hun pokerspel om de tweede plaats in te nemen. Via Nieuwenhove en de afdaling van de bovenkassei kon er nog even gerecupereerd worden. In Zandbergen werd er nog een collega wielertoerist geholpen met een lekke band en dan konden we ons opmaken voor de finale. Van Zandbergen tot Idegem blies de wind stevig in het nadeel.


Aan de voet van de Kampstraat bleven we mede door de wind nog even samen, maar halfweg moesten Hagen en Spartacus een te sterke Sjelck laten rijden, hij kon dan het schouwspel rustig bekijken voor de tweede plaats. Aan de kerk versnelde Hagen, Spartus bleef zijn eigen tempo rijden. Hagen reed niet echt ver weg, Spartacus kon opnieuw aanpikken. Dit was het sein voor Hagen om een tweede keer te versnellen, maar opnieuw kon Spartus aansluiten. Hagen versnelde een derde keer, Spartacus moest lossen, maar Hagen reed opnieuw niet ver genoeg weg. Ter hoogte van casa F.Sjelck probeerde Spartacus met een ultieme jump naar Hagen te rijden en er meteen over te gaan. Hagen had niet meer de kracht om aan te pikken. Ondertussen was A.Sjleck als winnaar van de "blinde vinkenrit" (toch een semi-klassieker) al bovengekomen. Spartacus werd tweede en Hagen maakte het podium compleet.


De blinde vinken gingen er dan ook vlotjes in, we werden vervoegd door de President ( ook goed voor 47km vandaag) , Flecha en de gorilla. Waarna we nog eens afzakten naar ons lokaal.


Volgende week trekken we richting Frasnes, wat wil zeggen dat de klimmersbenen uit de kast mogen.Tot noste week

Ciaokes Spartacus
Terug