De Trudy's Cycling Team

21/04/2013: FrasnesAfstand: 66 km

Gemiddelde: 25 km/h

Hoogtemeters: 650 m


Voor de eerste keer dit jaar trokken we naar de "bergen" van Pays des Collines. Door de hoge blessurelast (Flecha,The Boss, Gorilla, Valverde) slechts 6 Trudy"s ( Spartacus, VDB, EP, Haagen en de Sjleck brothers) aan de start.


In de eerste kilometers stond de beklimming van de Resteleu op het programma, aangezien dit nog vroeg was om al een pijltje te verschieten, werd deze in grupetto afgelegd. Daarna ging het richting Lessen en daarna de bekende strook richting Frasnes, met op het einde de beklimming naar het bos toe. Daar teste A.Sjleck al eens kort de benen, gevolgd door EP en dan Haagen en VDB.


Na de doortocht in Frasnes, stond de altijd lastige klim van Grinqier op het programma. Deze kent een rustige aanloop met halfweg een steile knik en nog een stevige uitloper. Hier waren het ook onze berggeiten A.Sjleck en EP die als eersten bovenkwamen. VDB, Haagen, Spartacus en F. Sjleck probeerden de schade te beperken.


Hierna volgde een afdaling richting Ellezelles, hiervan profiteerde iedereen om de tank opnieuw wat bij te vullen om de finale in te zetten. Bij het klimmetje naar Beau Site reed A. Sjleck weg van de rest. Hier werd er al duidelijk gespeculeerd op de eindsprint. Een gemotiveerde VDB speelde met de pedalen. Op de klim van Planchettes kwam er niet echt veel afscheiding.


Er reste nog de slotklim van de Bergstraat om elkaar nog wat af te matten voor de eindsprint, A. Sjleck en EP lieten de rest achter. In het achtervolgend groepje was het F. Sjleck die net voor de top nog een versnelling inzette. Haagen en VDB konden hun wagonnetje aanhaken, Spartacus moest enkele meters toegeven.


De afdaling van de Klaaie zette de laatste 3 kilometer in. In de Cordenuitstraat kregen we nog af te rekenen met een scooter die zijn laadbak verloor, gelukkig kon iedereen het obstakel ontwijken.


Bij het opdraaien van de Zarlardingestraat waren het EP en A.Sjleck die het tempo bepaalden, op 250m van de aankomst (die niet voor iedereen duidelijk was blijkbaar) zette Spartus de sprint in, het was VDB die mee in het wiel zat en over Spartacus ging. VDB ging op volle kracht( wat Malibu met een mens kan doen é) door en leek op weg naar de ritzege, maar hij werd op de meet nog geklopt door A. Sjleck. Spartacus kon zijn podiumplaats niet vasthouden, het was Haagen die revanche nam voor vorige week en de derde plaats wegkaapte.


Na de rit was er stof genoeg om over te babbelen ( comeback Valverde volgende week? Zal de Gorilla eindelijk zijn wandelschoenen uittrekken?) Kortom u leest het hier volgende week :-)


Volgende zondag rit naar Bellingen, het Pajottenland heeft altijd verrassingen in petto, aankomst op Monte Schillebeek.Tot noste week

Ciaokes Spartacus
Terug