De Trudy's Cycling Team

28/04/2013: BellingenAfstand: 69 km

Gemiddelde: 26,4 km/h

Hoogtemeters: 564 m


Voor onze zondagse uitstap door het Pajottenland stonden acht Trudy's aan de start. Eigenlijk maar 7, want F.Sjleck dacht dat we maar om 8u40 vertrokken. Na wat telefoonverkeer, kon hij aansluiten in de Bosstraat. Valverde maakte na bijna een jaar van inactiviteit zijn comeback in het peloton. Hij had voor alle zekerheid zijn vriendje meegebracht om hem te steunen.


Het Pajottenland staat bekend voor zijn vele heuveltjes, niet echt de steile puisten, maar steeds op en af stond ons vandaag te wachten. Het begon in Vollezele met de beklimming van de Congoberg. Boven wachtten de Trudy's op Valverde zijn vriendje, maar na vijf minuten krijg telefoon dat zijn vriendje halfweg de Congoberg zijn remmen had dichtgeknepen en terug huiswaarts keerde. (Uit goede bron hebben we vernomen dat hij de "patatjes" van Valverde ging klaarmaken).


Na de afdaling was er een lekke band van F.Sjleck, dankzij onze mecanicien van dienst El Pistoleiro waren we snel weer op weg. Meteen werd het tempo ook de hoogte ingejaagd, de speeltijd was voorbij. Langs Kester en Bogaarden werd er serieus doorgevlamd. Op een paar stukken na kon iedereen zich goed in de groep houden. Ter hoogte van Bever kregen we af te rekenen met een nieuwe lekke band, Monforken had met al zijn kracht een scheur in zijn band gereden. Opnieuw een snel optreden van onze mecanicien, waardoor we snel weer op weg konden. Met nog 20kilometer voor de boeg werd de finale ingezet. De groep scheurde in twee stukken. Groep 1 bestond uit A.Sjleck, Monforken,El Pistoleiro en "voetbalafscheidnemende" VDB. Groep2 met Hagen, Spartacus, F.Sjleck en Valverde probeerden de schade te beperken. In Bever kwam alles terug samen en dit was het sein om het tempo nogmaals op te trekken. Het waren Monforken en VDB die er serieuze snokken aan gaven. De snelheid lag zo hoog dat er geen demarrage in zat.


Bij het indraaien van de Heuvelstraat ging de gas volledig open, Hagen,Spartacus en F.Sjleck werden overboord gekieperd. Ze zochten hun eigen tempo en hoopten op de slotklim nog iets goed te maken. Vooraan moest bij het begin van Monte Schillebeek Valverde als eerste lossen, het achtervolgende trio kon het dode muisje oprapen. Ook VDB zou niet meespelen voor de zege, hij kon nog net uit de greep blijven van een aanstormende F.Sjleck. Monforken die zich leeg had gereden eindigde op de derde plaats en El Pistoleiro werd tweede. Ritwinnaar werd andermaal A.Sjleck, zijn derde ritwinst op rij.


Oh ja onze VDB kon in zijn afscheidswedstrijd nog tweemaal de netten doen trillen. Proficiat met de voetbalcarriére en hopelijk binnenkort een eerste ritzege of...een eerste kampioenstitel bij de Trudy's????


Uw verslaggever gaat twee weekends op afzondering, zodat hij deftig Ierland kan voorbereiden en daarna met de bloemen kan zwaaien in de Roesems Classic. Ik verwacht hier wel een verslagsken van mijn vervangers natuurlijk.Tot noste week

Ciaokes Spartacus
Terug