De Trudy's Cycling Team

17-20/05/2013: VerbroederingstripWij zijn al meer dan 10 jaar bevriend met Veloclub Oggiono, een aantal jaar geleden werd onze verbroedering officieel gemaakt. In 2011 werden we tijdens de laatste “echte” RVV aangesproken door enkele Ierse wielertoeristen, ze hadden interesse om samen met de vrienden van Oggiono een "triangle" op te zetten.


In Oktober 2012 gingen Spartacus en Flecha naar de Ronde van Lombardije, daar waren ook onze Ierse collega's. Wij kregen de uitnodiging om in mei 2013 naar Mullingar af te zakken, samen met Veloclub Oggiono. Zodat onze officiële verbroedering kon vastgelegd worden.


Hieronder kunnen jullie een kort verslag lezen van onze Ierse avonturen.


Vrijdag 17/05/2013


Plaats van afspraak was vrijdagochtend 4u aan ons lokaal de Presse, vanwaar we vertrokken richting luchthaven van Charleroi. Na het parkeren van de wagens en inchecken van de bagage konden we nog genieten van een koffietje. Bij de controle van de handbagage, was het natuurlijk onze Valverde die vergeten was zijn toiletzak te verplaatsen naar zijn ingecheckte koffer. Tot gevolg al zijn deo en parfum weg = 4 dagen lopen stinken:-)


Onze vlucht verliep vlotjes en een 1u15min later landen we in Dublin. Nu nog snel onze Qashqai’s oppikken (alhoewel het meer tijd en vooral geld kost dan voorzien:-(). Onze twee piloten Flecha en Michel loodsten onze vlotjes doorheen Dublin richting Mullingar.


Aangekomen in het prachtige Annbrook hotel wachtten zowel onze Ierse als Italiaanse vrienden ons op. We konden nog genieten van een typisch Irish breakfast. Samen met Shay werd het programma voor de komende dagen nog eens overlopen. Vandaag konden we de stad gaan verkennen enkele lokale specialiteiten proeven.


's Avonds was er een eerste diner in het hotel voorzien. Het Trudy's Cycling Team had voor de voorzitter van de Lakeside Wheelers een klein Manneke Pis voorzien als aandenken. Danielle Fumagalli (Pres) had twee mooie vlaggen voorzien met de logo's en namen op van de 3 clubs.


De avond/nacht werd afgesloten in de bar van het hotel.Zaterdag 18/05/2013


Voor velen was het vroeg ochtend, maar na een stevig ontbijt, was iedereen paraat voor de fotoshoot van de lokale pers. De fietsers trokken er op uit voor een tochtje met een tussenstop aan de oudste whiskey destillerie van Ierland. De Kilbeggan viel bij iedereen in de smaak.


Onze Trudy's gingen een bezoekje brengen aan het prachtige kuststadje Galleway. Onze Ierse vrienden hadden gezegd dat dit zeker een bezoek waard was en dit klopte volledig. We wandelden door de prachtige straatjes, langs de kust en zelfs namen we als echte mannen even de tijd om wat te shoppen. Ook werden we getrakteerd op verschillende straatmuziekkanten, de ene al wat beter dan de andere. Er was maar eentje die eruit sprong, dat was de vertolking van Elvis...ik denk dat menig Trudy beter kan zingen:-)


's Avonds was er een etentje voorzien in Larry's bar, in een zaaltje hadden de vrouwen en mannen van de Lakeside Wheelers ons voorzien van lekker eten, vooral de desserts gingen vlotjes naar binnen. Dat de Guinness en Smithwicks in de smaak vielen hoef ik niet te vertellen. Er werden zelfs enkele danspasjes geplasseerd. Hierna werd er in de bar van het hotel nog een afsluiter gedronken.Zondag 19/05/2013

Na alweer een (te) korte nacht, had iedereen nood aan een sterk ontbijt om de dag te beginnen. Om het ontbijt wat te laten verteren werd er een wandeling gemaakt door het park rechtover het hotel. De klok gaf 11u aan en voor de Trudy's was dit het sein om de traditie van onze zondagaperitief in ere te houden, zelfs de kaarten werden even bovengehaald.


Om 12u stond de bus klaar om ons naar het parcours te brengen van de Ann Post Ras, de grootste en oudste wielerwedstrijd van Ierland. In vergelijking met een wedstrijd in België, met alle respect, is het een veredelde kermiskoers over 8 dagen. Na een hobbelig busritje van 45minuten kwamen we aan op de top van de heuvel waar we de renners zouden zien passeren. Een kleine teleurstelling was dat we daar enkel koffie, thee en boterhammen konden verkrijgen. Voor een lekkere frisse Guinness of Smithwicks moesten we even geduld oefenen. We probeerden er dan maar wat sfeer in te brengen met de nodige gezangen.


Na de doortocht waar 2 Belgen ( De Ketele en Mertens) in de kopgroep zaten, werd de terugweg aangevat. Er stond ons opnieuw een ritje te wachten van een klein uurtje, de RSCA-supporters volgden ondertussen met spanning de titelstrijd in België. Rond 16u30 konden dan ook de nodige gezangen ingezet worden voor de 32e kampioenstitel. Onze gedachten gingen even naar onze boerenvriendjes in België we probeerden onze vriend Hagen dan ook telefonisch wat troost te brengen?.


We kwamen aan in Ballynacargy, een klein stadje net buiten Mullingar, daar zouden we enkel uren blijven om een traditioneel Iers muziekfestival bij te wonen. We konden hier niet alleen genieten van de muziek, maar er was ook de traditionele Ierse dans. Ok de eerlijkheid dient mij te zeggen dat er in de muziek weinig verschillende deuntjes zitten, maar dit hoort natuurlijk bij hun tradities. Ook opvallend was het 92-jarige vrouwtje die nog aardig wat ritme had en met 2 lepels vlotjes de sfeer er in bracht.


Hierna werden we teruggebracht naar Mullingar, waar we nog konden genieten van een optreden van een lokaal rockbandje. Dit viel bij iedereen zeer in de smaak, het duurde dan ook niet lang voordat enkele Italianen en Belgen zich aan een dansje waagden.


Na dit optreden was het tijd voor het diner, dit keer was het bij Oscars Restaurant te doen. Het was opnieuw genieten van het lekkere eten, zeker het lam en de Irish coffee vielen in de smaak. Onze Flecha en Antonio mochten nog een prachtig geschenk ontvangen van de Lakeside Wheelers. Er werden nog een aantal liedjes gespeeld van Joe Dolan...waarbij vooral het nummer "Goodbye Venice" voor de nodige ambiance zorgde. Afsluiten werd er gedaan in een plaatselijke nachtclub, waar het opnieuw genieten was van de plaatselijke liveband. O ja, onze Valverde heeft daar ook al zijn charmes nog eens bovengehaald...alleen jammer dat zijn vriendin Carla vroeger door het leven ging als Carl :-).Maandag 20/05/2013

Nog eenmaal een typisch Irish breakfast en dan was het tijd om afscheid te nemen. We vertrokken rond 11u, zodat we nog een bezoek konden brengen aan Dublin. Bij het afscheid werd al meteen aangekondigd dat hier een vervolg zou op komen, plaats van afspraak april 2014 in Geraardsbergen.


Als afsluiter nog een klein dankwoordje aan Shay,Charlie,Robby,John,Cathy, Patricia, Liby en iedereen van de Lakeside Wheelers die ik vergeten ben. Ook Alessandro, Danielle, Antonio, Massimo, Veronica, Pietrone, Corrado en Claudio van Veloclub Oggiono.


Natuurlijk ook onze Trudy's : Valverde, The Boss, President, Christiaan, Flecha, A.Sjleck, Igor, Spartacus en Michel.


Iedereen bedankt voor het plezante weekend!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Hieronder kan u nog enkele uitspraken vinden van Trudy’s die het Engels/Iers soms wat verwarden:

Ik niet = not I

Opgepast achter u = look after you

We hebben 4 kampioenstitels = we have four tietelsSpartacus
Terug