De Trudy's Cycling Team

26/05/2013: Roesems ClassicAfstand: 71 km

Gemiddelde: 24 km/h

Hoogtemeters: 889 m


Voor onze tweede "classico" van het seizoen, stonden ondanks het slechte weer (wat uiteindelijk nog meeviel) toch 8 Trudy's aan de start. Het beloofde ook meteen de zwaarste opdracht van de voorbije weken te worden. Met beklimmingen van Hurdumont, Mont D'Ellezelles, Kanarieberg, Taaienberg, Ganzenberg en aankomst op het Vosken, zou het geen pannekoek zijn die de rit op zijn naam zou schrijven.


Van bij de start werd door het duo A.Sjelck - Monforken meteen een strak tempo opgelegd. Aan de voet van de Hurdumont na 15km werd dan ook een gemiddelde van 27km/u genoteerd. Op deze steile puist werd het peloton dan ook meteen in stukken getrokken. Vooral onze leider in het klassement, Hagen kwam niet al te fris boven. Hij kieperde een paar suikertjes naar binnen om zijn dipje te verwerken. Via La Houppe daalden we af richting Ellezelles, daar wachtte de tweede klim, Mont D'Ellezelles. Hier opnieuw verbrokkeling in de groep, het sterke viertal A.Sjleck - Monforken - VDB - El Pistoleiro, kort gevolgd door F.Sjleck en Doms. Hagen moest nog wat bekomen en peddelde samen met Spartacus naar boven. Voor laatstgenoemde volgde vanaf hier een kalvarietocht.


Onmiddellijk hierna volgde al de Kanarieberg, wat meestal een eerste test is voor de favorieten, was vandaag een maat voor niets. Wegens een processie, kwamen honderden wandelaars de berg afgewandeld. Terwijl wij als fietsers ons netjes rechts houden en vriendelijk vragen om te passeren, vonden sommigen het nodig om ons uit te schelden, weigeren om een stap op zij te zetten,...en noem maar op. Als wielertoeristen soms een slechte naam krijgen, was het vandaag een voorbeeld dat er ook wandelterroristen bestaan.


Na een lange afdaling ging het richting Taaienberg, wegens de nattigheid was het onmogelijk om het gootje op te zoeken, ook recht op de trappers lopen was uit den boze. Doms slipte even door en moest voet aan de grond zetten, Spartacus kreeg zijn eerste kramp te verwerken en moest ook even uit de klikkers, F.Sljeck slalomde op zijn eigen wijze de kinderkopjes over. Bovengekomen was het tijd voor een korte bevoorrading. Vanaf hier was het nog 30km.


Langs Schorisse ging het in gestrekte draf richting Ganzenberg, meteen moest Spartacus zijn metgezellen laten rijden, ook hier werd de groep in stukken gereden door onze sterke mannen. Ter hoogte van het Burreken kwam alles weer samen. Hierna volgden nog lastige stukken richting Everbeek. Vanaf hier werd de finale ingezet, via de Oudenaarstestraat reden we de Eersbekeweg af. Aan het Bruggenhuis werd de laatste kilometer ingezet, hier was het nog even serieus verschieten van een automobilist die dacht dat hij op het circuit van Zolder zat!!!!! Bij het opdraaien van het Vosken, nog 300m tot de finish, Monforken reed solo naar de zege voor A.Sjleck met in zijn wiel een beresterke VDB. El Pistoleiro en F.Sjleck namen plaats 4 en 5 in. Hagen sleurde zich op karakter naar de meet. Voor Doms en Spartacus was het op 150m van de streep game over, beiden hadden last van krampen.


Na de rit werden we door Linda getrakteerd op een lekker etentje, de sfeer zat er direct in..hahaha.


Ook nog meegeven dat onze spurtbom de Gorilla op zaterdag deelnam aan de Redbull muursprint, de winst kon hij net niet wegkapen, maar als hij naar bovenspurtte met zijn impossante dijen, heeft de stier van Redbull toch even met zijn ogen geknipperd...woehaha.


Volgende week trekken we richting Quenast, vertrek 8u30 en hopelijk eens met een zonnetje…hahaha

Tot noste week

Spartacus
Terug