De Trudy's Cycling Team

09/06/2013: ScheldewindekeAfstand: 70 km

Gemiddelde: 26 km/h

Hoogtemeters: 489 m


Na de snelheidsonderneming van vorige week, was het vandaag opnieuw een parcours waar het grote mes van pas zou komen. Zeven Trudy's (Doms,Hagen, Spartacus,EP, A.Sjleck, Monforken en Flecha) aan de start. Volgens insiders was onze VDB iets te doorbakken om aan te treden. Onze Gorilla ging bij de masters aan de start staan, maar de aap kwam niet uit zijn kot. Hij werd vervangen door een andere,Valverde (jaja het grote talent van weleer) ging bij de masters de boel in stukken rijden. Maar onze President was na de rit niet echt onder de indruk...janettencoureurs zijn het volgens hem :-)


Bij de elite was vooral de comeback van Flecha het gespreksonderwerp. Bij de start werd het onmiddellijk duidelijk dat de noordwestenwind een bepalende factor zou zijn. Niemand wou te snel te diep gaan en bij een aantal hing de wedstrijd van onze duivels nog in de benen. Bij het eerste klimmetje in Hemelveerdegem gingen bij Spartacus de zweetklieren serieus open, ook EP klaagde van fratellobenen, Flecha had ook geen echt "redbull geeft je vleugels" gevoel.


Op een kort stukje kasseien van de Langemunte, kon Flecha even zijn specialiteit tonen, het koste hem dan wel een aantal kilometers om op zijn plooi te komen, maar het toont aan dat hij op de terugweg is. Na het keerpunt in Scheldewindeke en de ravito, werd het tempo al wat opgedreven, ook de wind kwam iets meer in het voordeel te staan. Vooral Hagen en Doms knapten wat kopwerk op.


Vanaf Herzele werd het gashendeltje volledig opengedraaid, via Steenhuize wachtte ons nog een lastige passage door Ophasselt. Dat Hagen gebrand was op de overwinning was duidelijk, in de Moenebroek probeerde hij de groep uit te dunnen, Flecha en Spartacus waren de eerste slachtoffers. In Schendelbeke centrum werd het tempo volledig uit de groep gehaald door het drukke verkeer, dit was een zegen voor Spartacus en Flecha die opnieuw de aansluiting konden maken. Op de denderbrug ontplofte het opnieuw, weer Hagen was de aanstoker. Niemand reageerde echt op zijn uitval, de groep liet hem even "zwemmen" ze gaven hem 250m voorsprong. Flecha liet de groep nu definitief rijden. In de laatste kilometer kwam onder impuls van Monforken de groep dichter, Hagen was aan het kraken en op het hellende gedeelte brak hij helemaal. Monforken, A.Sjleck en EP gingen erover. Op korte afstand gevolgd door een toch wel sterke Doms. Spartacus reed samen met een ontgoochelde Hagen over de meet.


Met nog twee weken te gaan tot "de klassieker" van het seizoen worden de laatste kantjes eraf gevijld. Zullen er volgende al een paar zijn die de krachten gaan sparen of wordt het door de afwezigheid van zegekoning A.Sjleck toch een bikkelharde strijd voor een felbegeerde ritzege????Spartacus
Terug