De Trudy's Cycling Team

16/06/2013: CambronAfstand: 75 km

Gemiddelde: 26,8 km/h

Hoogtemeters: 581 m


Vandaag stond een rit langs het pays de collines op het programma. Zeven Trudy's en Ingmar aan de start, onze twee kleppers A.Sjleck en Monforken gingen niet van start. Dit opende perspectieven voor de rest van de groep om een ritzege mee te nemen.


In tegenstelling tot de voorbije weken, werden de eerste 15km aan een rustig tempo afgewerkt. Iedereen kreeg de tijd om de motor warm te laten lopen. Het was net buiten Bever dat F.Sjleck het tempo even opdrijfde. Voor de rest van de rit zouden we hem niet meer aan de leiding zien rijden. In Silly ging Hagen even in de fout, voorbij de lichten was voor Hagen niet zo duidelijk en hij reed dan ook de verkeerde kant op. Hij moest meteen een eerste cartouchken verschieten om opnieuw bij de groep te komen. In de groep ging de ritzege bij meerdere Trudy's door het hoofd spelen. Niet bij Doms, die meerdere kilometers de groep op sleeptouw heeft genomen, hij groeit naar zijn beste conditie. Ook Flecha snokte een paar keer op zijn alom gekende wijze aan de kop van het peloton, maar net na het keerpunt krijg hij last van opkomende krampen.


Na de ravito werd de wind onze bondgenoot, het tempo ging dan ook meteen de hoogte in. Doms deed nog enkele serieuze kopbeurten. Met nog 15km voor de boeg sloegen bij Flecha de krampen weer toe. We hielden even halt, maar Flecha vond zijn 50-12 terug om de benen eens los te rijden. In Bever was er nog de altijd lastige passage Comijn, maar niemand wou nog een pijl verschieten.


Op minder dan 10km van de aankomst vroeg F.Sjleck een vrijgeleide van de groep om bij Urbain zijn bandjes te laten oppompen. F.Sjleck scheurde weg en de groep ging in wandeltempo richting Urbain. Net toen de groep aangekomen was, stuifde F.Sjleck buiten. Bij het indraaien van de Heuvelstraat stokte het tempo volledig, F.Sjleck vond dat zijn moment was gekomen en demarreerde uit de groep weg. Onderweg gooide hij nog een drinkbus weg naar zijn supporters, bij Bikester maar weer eens kijken voor een nieuwe.


Sjleck draaide de Monte Schillebeek op met een voorsprong van 10seconden. Hij leek de zege voor het grijpen te hebben, maar Spartacus probeerde de sprong te wagen, hij strandde op 100m van F.Sjleck. VDB,Hagen en El Pistoleiro konden wel nog bij F.Sjleck geraken. Hij moest even op adem komen, maar plaatste dan weer een versnelling, hier kon enkel El Pistoleiro nog op reageren. Het werd een bloedstollende sprint, maar het grote probleem was...waar ligt de streep juist? :-):-)


Aangekomen in ons lokaal kon niemand direct zeggen wie de rit had gewonnen, de wedstrijdjury moest dan ook nog samenkomen om een verdict te vellen. Na vele geuzen en pinten kwam de jury dan toch met een uitslag: 1. F.Sjleck 2. El Pistoleiro 3.Hagen


Na de rit was er ook nog de vraag om F.Sjleck aan een dopingcontrole te onderwerpen,...want zijn stop bij Urbain roept bij velen vragen op en zeker ook zijn vlucht naar huis na de rit...zijn het enkel de banden die daar extra lucht hebben gekregen. In ieder geval zal de Trudy's dopingcommissie hem de komende weken in het oog houden ;-)))


Volgende week de afspraak van het jaar: Trudy's Flandrien, start 8u!!!!!!!!Spartacus
Terug