De Trudy's Cycling Team

23/06/2013: Trudy Flandrien ClassicAfstand: 77 km

Gemiddelde: 25 km/h

Hoogtemeters: 667 m


Vandaag stond de grootste en lastigste klassieker van het seizoen op het programma, onze Flandrien Classic. Dit over een afstand van 81km met 10 beklimmingen voor de boeg.


Het weer was zoals zo vaak al dit seizoen niet onze bondgenoot, een strakke zuidwestenwind en motregen maakt het nog een lastigere onderneming. Bij de start 7 Trudy's en 2 gelegenheidsrijders. Met de eerste 30km wind in het nadeel werd er rustig gestart, iedereen nam een gedeelte van het kopwerk voor zijn rekening. Bij het eerste oplopende stuk in Everbeek namen Monforken, A.Sjleck en onze gelegenheidsrijders meteen een voorsprong op de rest. In de Maandagstraat blies de wind zo hard dat er nauwelijks 20km/u werd gehaald. Ook in de afdaling richting Ronse had de wind vrijspel en iedereen moest stevig in de beugels om niet in de graskant te belanden. Voor Domsken begon hier de lijdensweg, hij had een complete offday en dit na de voorbije weken zo sterk voor de dag te komen.


Na 25km de eerste beklimming, de Paterberg, in de aanloop hiernaartoe was het in de afdaling opletten voor de modder op de weg. Bij het opdraaien probeerde iedereen meteen het gootje op te zoeken. Voor Hagen was het gootje niet breed genoeg, hij slipte door en verloor zijn evenwicht, tot gevolg Hagen voor de tweede maal dit seizoen in de graskant. Die zijwieltjes van zijne Mats zouden misschien toch een oplossing bieden in de toekomst. Ook Doms moest voet aan de grond zetten, beiden kwamen als volleerde "padstappers" naar boven.


De regenbuien werden ondertussen intenser en de windkracht nam nog toe, hierdoor werd beslist om de Koppenberg en Eikenberg te schrappen. De Korte Keer werd in de plaats beklommen en na een extra lusje door Maarkedal kwamen we aan de klim van de Varent.


Iedereen begon meer last te krijgen van de koude, wijselijk werd dan ook besloten om Berendries en Valkenberg ook links te laten liggen. Op de Armekleie kon iedereen zich nog eens uitleven.


Richting Brakel werd de groep nog eens totaal uiteen getrokken, boven de Kleiberg kwam alles weer samen. Van hieruit werd in groep naar de laatste klim van de dag gereden, Tenbosse, hier bleven de verschillen beperkt. VDB had zich even bij Doms opgehouden om hem te informeren hoe het kwam dat hij zo een offday had. VDB stelde hem dan ook de vraag of hij de voorbije nacht liggen had liggen "jassen". Doms kon geen antwoord geven, maar volgens VDB verklapte de grijns op zijn gezicht voldoende.


Via Lierde en Deftinge ging het in gestrekte draf richting ons lokaal, er werd geen sprint voorzien. Vandaag was het motto: "Iedereen winnaar"!!!! In ons lokaal konden we genieten van een heerlijk koud buffet.


Het werd een Flandrien Classic die wat onthoofd werd door het schrappen van bepaalde hellingen, maar het slechte weer maakte er toch nog een lastige opdracht van. Oh ja in ons lokaal kwamen ook onze collega's van de Vesten een kijkje nemen hoe "echte Flandriens" er nu uit zien:-)Spartacus
Terug