De Trudy's Cycling Team

30/06/2013: BavegemAfstand: 74 km

Gemiddelde: 28.8 km/h

Hoogtemeters: 580 m


Het begin van de vakantieperiode en dit liet zich gevoelen bij het aantal deelnemers, slechts 5 Trudyanen aan het vertrek. De gebroeders Sjleck, Monforken, Spartacus en La Machine stonden paraat. De President,Doms,EP en Hagen hadden hun valiezen genomen en waren op vakantie vertrokken. VDB was gaan krasjelen en dit was hem blijkbaar nie zo goed gevallen, hij had blijkbaar problemen om zijn fiets terug te vinden. Flecha en Valverde haspelden elk apart hun kilometers af. Bij onze Masters stond Dieumerci er dan ook alleen voor, want onze Gorilla was niet te bespeuren.


Het is geen verrassing meer, maar van bij de start werd er meteen een strak tempo op nagehouden. F.sjleck en Spartacus probeerden het verstandig aan te pakken en nestelden zich in het wiel van de drie krachtpatsers. Tot aan het keerpunt in Bavegem waren er eigenlijk geen noemenswaardige gebeurtenissen. Enkel op de hellingen moesten Spartacus en F.Sjleck een gaatje laten, ze probeerden elk op eigen tempo overal naar boven te rijden. Ook La Machine deed het op de hellingen rustig aan, hij had last van een opspelende bilspier. Zo konden Monforken en A. Sjleck elkaar het vuur aan de schenen leggen. Aan het keerpunt stond dan ook 29,4km/u gemiddeld op het tellertje. Het windvoordeel viel wat weg, maar echt in het nadeel kwam hij nooit te staan, waardoor ook op de terugweg het tempo vrij hoog lag. Er stonden ons nog drie lastige puisten te wachten, als eerst de beklimming in Heldergem. Daar waren het bovengenoemd tweetal die de rest ter plaatse liet. Met nog 20km voor de boeg wachtte de lange kassei in Zandbergen, hier ook hetzelfde scenario, Spartacus nam de aanloop voor zijn rekening, waarna hij zich vakkundig parkeerde. Boven was Monforken in al zijn enthousiasme even de verkeerde kant opgereden.


Vanaf Galmaarden werd de finale ingezet, vanaf het marktplein draaide Monforken het gas open, het was harken en krabben om het wiel te houden. Net voor het indraaien richting Atembeke moesten F.Sjleck en Spartacus lossen. Bij het begin van de slotklim, de Brusselstraat, demarreerde La Machine weg. Monforken liet hem even spartelen en ging er dan op en over. Met groot machtsvertoon nam hij dan ook de zege, hopelijk neemt hij volgend jaar wat gas terug, want hij ontgroeit stilaan het Trudyniveau :-). A. Sjleck reed zijn elvendertigste podium van het seizoen. La Machine maakte het podium compleet.


Vanuit Spanje sijpelde ook het bericht binnen dat Hagen en EP de Benidorm Bastards Classic hadden gewonnen. Dit is een koppeltijdrit voor bejaarden , ze zagen er na twee dagen zuipen zo slecht uit (minimum leeftijd om deel te nemen is 65jaar) dat ze een startticket van de organisatie cadeau kregen. Nadat ze elk van zattigheid twee keer omver gevallen waren bij de start konden ze toch nog winnen, hun gemiddelde snelheid was 12km/u...dit komt overeen met het aantal halve liters ze op een halve dag daar binnenkappen. Ze zullen lekker bruin terugkeren.
Hasta la vista Trudy's
Terug