De Trudy's Cycling Team

07/07/2013: Saint-SauveurAfstand: 70 km

Gemiddelde: 25.6 km/h

Hoogtemeters: 692 m


Vandaag werd er richting Saint-Sauveur gereden, wat voor Trudynormen gelijk staat een "bergrit". Onze leider in het klassement, Hagen en zijn compagnon EP hadden nog een iets te hoog alcoholgehalte, waardoor hun vliegtuig aan Spaanse grond moest blijven. Zij konden pas zaterdagnacht terugkeren, hierdoor verschenen ze niet op het startpodium. Ook Doms lag nog te luieren onder de palmbomen. Zo slechts 5 Trudyanen aan de start.


De eerste 15km waren perfect om op te warmen. Monforken legde er meteen de pees op, tot aan de voet van de eerste klim, Grand Monchaut, hadden we 29,8km/u gemiddeld. Voor het trio VDB, Spartacus en F.Sjleck was het dan ook even op adem komen.


Hierna volgde een lusje Saint-Sauveur met een dubbele klim, de eerste was niet zo lang maar met een lastig tussenstukje, door de stijgende temperatuur werd het zwoegen en zweten voor sommigen. De tweede was Les Monts, iets langer en met een stevige uitloper. Boven was het tijd voor de ravito. Onze VDB had nog wat oprispingen en krijg enkel maar vloeibare voeding binnen.


Langs rustige wegen ging het richting Frasnes, daar wachtten ons nog twee stevige kuitenbijters, de Warloche is een echt smeerlapken, bolt voor geen meter en door de kaarsrechte weg, lijkt er geen einde aan te komen. De volgende klim had een rustige aanloop, met op het einde nog een lekker steil stukje. Het groepje lag dan ook seieus uit elkaar, boven kwam alles samen en werd koers gezet richting Ogy. Het was Monforken die het tempo bepaalden, de anderen nestelden zich in het wiel. Na Ogy ging het richting Ghoy om zo Lessen te bereiken.


Monforken en A.Sjleck reden weg van de rest, maar in de achtergrond had zwaar overleg plaats over de plaats van aankomst. F.Sjleck had geruchten gehoord dat er op de top van Monte Schillebeek nog sneeuw zou liggen, hierdoor stelde hij voor om de iets kortere zavelstraat te nemen. Voor VDB en Spartacus geen probleem, VDB zijn ogen begonnen zelfs al te blinken, hij had duidelijk al een plannetje in gedachten. Bij Monforken en A.Sjleck was er wat protest, maar ze legden zich neer bij de meerderheid.


We kwamen in de laatste kilometer en VDB speelde hoog spel, hij daagde de anderen uit door te roepen: " den eerste door den bocht wint hier vandaag", zijn woorden waren er nog niet volledig uit en weg was hij, hij draaide dan ook als eerste de laatste rechte lijn op, hij moest het nog 200m volhouden, A.Sjleck probeerde hem nog te remonteren, maar het was VDB die het zegegebaar mocht maken met de daarbij horende geluiden!!!


Bij onze masters heeft de president onze Gorilla alle hoeken van Flobecq laten zien, volgens de President moet de Gorilla zich veel strikter aan zijn trainingsschema houden want op sommige momenten was het tempo van sommige padstappers nog sneller ??. Onze President last een hoogtestage in, hij trekt drie weken naar de kantine van de camping in La Roche, de Gorilla zal best op verlof ook wat bij trainen, want als de President terugkomt zal hij geen genade meer kennen.Alaaf en tot noste week

Terug