De Trudy's Cycling Team

14/07/2013: WeldenAfstand: 70 km

Gemiddelde: 26.8 km/h

Hoogtemeters: 578 m


Onder een stralend zonnetje stond vandaag een rit richting de Zwalmstreek op het programma. Acht Trudy's en drie gastrijders, dus een mooi peletonnetje. Aangezien we de voorbije weken aardig wat hoogtemeters voor de wielen kregen, had de parcoursbouwer zich wat milder opgesteld deze week.


Bij de start was het A.Sjleck die meteen de groep achter zich liet ( was het omdat hij niet in tenue was??). Het zou duren tot Brakel voor we hem terugzagen. De rest van de groep deed het rustig aan, het was een gezapig tempo. In Everbeek kregen we de Nieuwpoort te verwerken, maar niemand had veel zin om te versnellen. In Brakel wachtte ons de zijkant van de Kleiberg, hierna volgden relatief vlakke wegen richting Zwalm.


Via bochtige, maar rustige wegen ging het richting Sint-Blasius-Boekel, Sint-Denijs-Boekel om vervolgens op het keerpunt in Welden uit te komen. Hier was het tijd voor de ravito.


Geen noemenswaardige versnellingen, iedereen vond het tempo in de groep perfect. Net voor Michelbeke toch nog even opschudding. Door wegenwerken moest er een 200m onverhard verteerd worden, maar ook hier geen problemen voor de Trudyanen.


De laatste 15km werd er nog een lusje gemaakt richting Lierde, Smeerrebbe en Ophasselt. Even voor het binnenrijden van Schendelbeke kreeg Monforken technische problemen, de ketting werkte niet meer mee en op een fiets is dat een groot probleem. In het centrum van Schendelbeke probeerde F.Sjleck de finale in te zetten, hij probeerde Spartacus te overtuigen om mee te werken, maar die vond het nog te ver. Frankske zette toch door, maar het zou een chasse-patat worden. In de Volderstraat krijg hij de groep over zich heen, het was Monforken die makkelijk de rest uit de wielen reed. Voor de rest van het podiumplaatsen was er (alweer:-)) verwarring over de aankomststreep, daardoor eindigden 5 Trudyanen dan maar op het podium...dit kan alleen bij de Trudy's natuurlijk :-):-).Tot noste week

Terug