De Trudy's Cycling Team

28/07/2013: OrmeigniesAfstand: 70 km

Gemiddelde: 28.2 km/h

Hoogtemeters: 588 m


Deze week trokken de Trudy's nog eens richting het Waalse gewest. Onder opnieuw stralend koersweer vertrokken 7 Trudy's en 3 gastrijders voor een zeventigtal kilometer. De titelstrijd gaat de laatste twee maanden in en dus stijgt de spanning.


Bij het binnenrijden van Ghoy gingen twee gastrijders aan de haal, we zouden ze pas terug zien aan de meet. Dus eigenlijk hebben we de rit afgehaspeld met 8 rijders. Het ging steeds op en af, maar de steile puisten waren niet voor vandaag. Wel was het voor de krachtpatsers op het grote mes.


Tot aan het keerpunt Ormeignies kon iedereen zich in de groep handhaven, enkel Spartacus en Flecha moesten soms even lossen, maar konden opnieuw hun plaats innemen. Ter hoogte van het vliegveld van Chievres, werd met nog 35km voor de boeg, voor de eerste maal het gashendeltje opengedraaid. Het waren A.Sjleck, Monforken en "Kozzen Monforken" die er vanonder muisden. El Pistoleiro volgde op korte afstand, daarna het duo F.Sjleck en Spartacus, even verderop nog een duo Flecha- Hagen. Bij het opzetten van deze aanval had Hagen net 3 frangipannen tegelijk in de mond gestoken...niet echt ideaal om te antwoorden op de versnelling. Na een aantal kilometer smolten de groepjes weer samen.


Hierna werd er een strak tempo op nagehouden, iedereen probeerde nog wat krachten te sparen voor de finale. In Meslin-L'Eveque barste deze los, op het klimmetje richting Lessenbos, was het EP die het tempo bepaald. Voor Spartacus en Flecha ging het hier te snel, zij zouden vandaag geen rol van betekenis spelen in de finale. De rest raasde in rotvaart richting slotklim van de dag, Monte Boureng. Versnellingen kwamen er niet meer, in de laatste bocht trok EP nog eens ouderwets door op het buitenblad, niemand had nog een antwoord in petto. Eerste seizoenszege voor onze wegkapitein. Monforken werd tweede en na het bekijken van de fotofinish pakte F.Sjleck nog een podiumplaats.


Ondertussen waren Flecha en Spartacus net buiten bij de beenhouwer in het Lessenbos, de Flecha had zo een dorst dat hij twee biefstukken en 2 blinde vinken uitperste om toch wat vocht binnen te krijgen. Beiden bereikten op enige achterstand het lokaal, waar het gerstenat weer vlot naar binnen ging.


Uw verslaggever gaat nu even genieten van wat verlof...maar geen nood, hij heeft vervangers klaar, hij hoopt natuurlijk dat deze het verslag ook al op maandag klaar hebben….of het zal op de blote poep zijn :-):-)Au reservoir en tot bientot.

Terug