De Trudy's Cycling Team

04/08/2013: RonseAfstand: 73 km

Gemiddelde: 27.4 km/h

Hoogtemeters: 660 m


Aanwezig: A. Schleck, Monfort, Gilbert, VDB, Boasson Hagen, E.P. en gelegenheidsrijder Penne F.


Vaste verslaggever, Spartacus, was afwezig. Was hij ergens op afzondering of wist hij wat ons te wachten stond ??? Daarom werd dit verslag gelijk de rit SNEL neergepend door E.P.


Voor de lastige rit richting Ronse stonden dus bovenstaande Trudy's om 8.30u klaar om richting Vlaamse Ardennen af te zakken. Voor deze rit werden we vergezeld van de ervaren Penne Frederik. En dat zullen we soms ook wel geweten hebben.


We vertrokken dus richting Zarlardinge alwaar het tempo, met dank aan Monfort en Schleck, al serieus de hoogte indook. Bij een vluchtige blik op de kilometerteller, wees die al in de richting van de 30 À 35 km/h. En zo reden we in groep richting Everbeek en Flobecq. Onderweg lieten we onze collega's van de Velina nog een poepje ruiken op een stukje valsplat door hen links voorbij te knallen. Zelfs "Pevenage" had er geen woorden voor. Gekomen boven op D'Hoppe moest er al even gerecupereerd worden door sommingen. Menige drinkbussen werden dan ook letterlijk leeggezogen (voor zover men de tijd had). Na D'Hoppe werd de duik genomen richting Marie-Louise om zo onder een stevig tempo richting Ronse te rijden. Gekomen aan de rode lichten boven de Kruisberg toonde de klok aan dat we net niet een uur gereden hadden. Van een tempoken gesproken. Daarna namen we de afdaling van de Kruisberg. Halverwege moesten we serieus in de remmen om rechts af te slaan. Hier vonden we een onschuldig baantje of weggetje maar enkele honderden meters verder wisten we direct wat we voor de wielen kregen. Aan deze lastige klim van de "Fiertelmeers" (18%) kwam maar geen einde. Het bleef maar op en af gaan, draaien en keren. Voor we op de Steenweg van Ronse naar Kluisbergen (even voorbij de Hotond) uitkwamen, kregen we nog de "Scherpenberg" en de "Hotondstraat" te verwerken. Hier kon men wel degelijk spreken van zeer lastige 5 km.


Nadat we iedereen een beetje op adem lieten komen en snel een hapje naar binnen duwden, reden we terug aan een redelijk snel tempo richting Etikhove. Even waren we de weg kwijt maar de parcourskennis van onze Penne Frederik bracht ons richting de Taaienberg. Even werd er aan gedacht om hem te bedwingen maar wijselijk lieten we hem links liggen en kozen we om via Etikhove en Maarke-Kerkem naar Schorisse te rijden. Daar werden de kettingen nog maar eens onder spanning gezet door het trio Penne-Monfort-Schleck. Achteraan stond de deur alweer wagewijd open. We waren in Schorisse nog niet bekomen van dit tijdritfestival of we kregen alweer een serieuse kraker ter verwerken, nl. de "Kaperij". Eerst een dalende strook kasseien (waar Penne serieus doortrok) met nadien de lastige klim en dan als uitloper de Bosgatstraat. Boven lieten we ierdereen terug samenkomen om dan in groep richting Zegelsem en Brakel te rijden. Nadat we het centrum van Brakel door waren, hadden we nog de beklimming van de "Warande". Een niet zo lastig strook bergop maar door de snelle rit van vandaag toch wel lastig genoeg voor sommigen. Hier toonde Penne nogmaals zijn kunnen en demareerde nog eens. Op korte afstand werd hij gevolg door Monfort en Schleck. Nadien werd er verder gereden in groep richting Parike, Lierde en Deftinge om zo terug te keren naar ons lokaal "De Presse".


Daar werden we verwelkomd door onze sponsors Taaf en Eddy en de rest van de Trudy's, nl. Jean-Claude en Christian. Zij haspelden ook hun wekelijkse kilometers af. Enige tijd later kwam ook Burre aangereden die ook zijn kilometers al verteerd had.

Het was een mooie maar zeer, zeer lastige rit !


Na een snelle blik op het rittenschema kan ik jullie al zeggen dat volgende rit (Maarkedal) terug niet van de poes zal zijn. Volgens mij even lastig als vandaag. Dus smeer de benen al maar goed in, op tijd in bed en een duifken mier eten misschien !!!Tot noste week.
E.P.

Terug