De Trudy's Cycling Team

18/08/2013: Tongre-Notre-DameAfstand: 68 km

Gemiddelde: 28 km/h


Aanwezig: Schleck A, Boasson Hagen, V.D.B. & El Pistolero.


Nadat we de voorbije weken niets anders dan het zonnetje gezien hadden, werden we nu getrakteerd op een waar flandrienweertje. Regen, regen en nog maar eens regen. Wanneer E.P. (reeds goed nat) om 8.20u aan het lokaal aankwam, zag hij toch al 1 fiets staan. Het was Boasson Hagen dit al aanwezig was (of nog steeds niet was weggeweest?). Even later kwam ook onze leider in het algemeen klassement Schleck A. aangereden. Die dacht natuurlijk dat Boasson Hagen in zijn keve zou blijven liggen en zo verder zou kunnen uitlopen in het klassement. Maar niets was minder waar. Een streep door de rekening van de leider. Even voor 8.30u kwam de V.D.B. ook aangereden zodat we uiteindelijk konden vertrekken met 4 man.


Even werd er getwijfeld om, gezien de weersomstandigheden, de rit die voorzien was links te laten liggen en een ritje rond groot Geraardsbergen te doen maar na onderling overleg werd toch besloten om de voorziene rit te rijden. (voor zover het weer het zou toelaten). De eerste, lastige, 33 km reden we dus langs de Dender richting Deux-Acren, Lessines, Ath, Tongre-Notre-Dame om zo Ladeuze te bereiken. Lastig omdat de wind kompleet in het nadeel stond zodat er regelmatig afgelost moest worden om het tempo erin te houden. In Ladeuze verlieten we dus het Denderpad om langs de gewone wegen onze terugtocht aan te vatten.


Met de wind nu volledig in het voordeel (in 't gat zoals ze zeggen) reden we aan een hoog tempo richting Chièvres. In Chièvres gingen de hemelsluizen nog maar eens open. Hier kozen we om van het parcours af te wijken en de snelste weg richting Geraardsbergen te kiezen. Van Chièvres ging het richting Brugelette, Mévergnies-lez-Lens waar het noodlot toesloeg. Onze leider in het klassement werd het slachtoffer van een lekke achterband. Tussen de dikke regendruppels door werd de binnenband zo vlug als mogelijk vervangen om toch maar geen kou te vatten. We waren nog maar net terug vertrokken toen we in een bocht naar links bijna aangereden werden door 2 stervelingen van de équipe van Danny Sport. Die waren waarschijnlijk ook richting Wallonië weggespoeld ! Gekomen op de weg van Brugelette richting Silly vond onze leider Schleck A. het welletjes (of had hij het een beetje koud?) en trok het viertal op een lint. De snelheid ging tegen of net over de 40 km/h. We vlogen de gemeentes Gages en Grondregnies letterlijk voorbij. En ondertussen wou het maar niet ophouden met regenen. Het zonnetje wou komen piepen maar moest het steeds afleggen tegen de regenwolken.


Zo waren we snel aangekomen op de Steenweg van Ghislenghien naar Soignies. Daar reden we rechtsaf richting centrum van Silly. Onder een (nog steeds) stevig tempo ging het vlug richting Bassilly. Op de hellende strook richting autostrade begonnen de eerste vermoeidheidssydromen de kop op te steken. Eerste slachtoffer was onze V.D.B. maar op karakter trok hij zich terug bij de 3 anderen. In Bever reden we via de Beverstraat richting Viane waar het ondertussen toch was gestopt met regenen. Maar nu hadden we terug de wind in het nadeel.


Op karakter ging het dus naar Viane en Moerbeke waar we de keuze hadden gemaakt om het eindpunt van de rit te leggen boven op de "Mont Schillebeek". In groep reden we naar de voet van de beklimming. Opvallend bleef het vrij rustig tijdens de beklimming. Er waren geen noemenswaardige versnellingen tot wanneer Boasson Hagen het de laatste 200 meter toch aandurfde om te versnellen. Zo reed hij naar dagoverwinning. Leider Schleck A. kwam als 2e boven. Even verder volgden E.P. en V.D.B.


Via de Guilleminlaan en de vesten reden we als verzopen kiekens naar ons lokaal. In die laatste 300 meter was er dan ook nog eens pech voor onze V.D.B. Hij kreeg ook nog af te rekenen met een leegloper zodat hij in het lokaal te voet aankwam. Van brutte pech gesproken. In het lokaal konden we vaststellen dat niemand anders van de Trudy's uitgepakt had deze morgen.


Vaststelling is dat de top 3 aan het uitlopen is in het klassement. V.D.B. doet ook een uitstekende zaak tegenover Domsken. Maar om van een definitieve rangorde te spreken, is het nog veel te vroeg. Er staan immers nog 5 fietsweken + de processie op het programma.


Volgende afspraak is de Processie van Plaissance op zondag 25 augustus 2013 om 9 uur.
Iedereen die aanwezig is en de processie meeloopt, krijgt 25 km die dag.
Dus allen aanwezig op dit jaarlijks zuipfestiviteit.Tot noste week.


E.P.Terug