De Trudy's Cycling Team

8/09/2013: TernatAfstand: 74 km

Gemiddelde: 28 km/h

Hoogtemeters: 464 m/h


Aanwezig: Schleck A - Boasson-Hagen E - El Pistolero - Monfort - Flecha - Valverde en gelegenheidsrijders Koen en masseur Kurt.


Terwijl de vele orgels nog moesten aankomen in Geraardsbergen voor het jaarlijks orgelfestival, stond 6 trudy's + 2 gelegenheidsrijders klaar om de omgeving van Ternat te gaan verkennen.


We vertrokken richting Onkerzele waar onze leider Schleck meteen werd wakker geschud. Een eenzaat van de groep van Cam-Cole had geen oog voor ons en reed zowaar in op onze groep. Er was een luidkeelse kreet van Schleck nodig om een ongeluk te vermijden. Na dit onvoorzichtig maneuver van diene pipo reden we aan een gesapig tempo verder richting Grimminge en Zandbergen, dit om onze benen op temperatuur te krijgen. In Zandbergen draaiden we rechts de bovenkassei op waar we even verder de eerste beklimming kregen van de "Rendestede". Leider Schleck en E.P. trokken een eerste keer lichtjes door. Bovengekomen bleek dat we waren afgeweken van het voorziene parcours. Enkel Valverde en Flecha waren bij de pinken en hadden het juiste traject gevolgd. Met als gevolgd dat we beide Trudy’s kwijt waren voor enkele kilometers. Tot bij onze Boasson-Hagen de gsm rinkelde. Het was Flecha om te zeggen dat ze een kruispunt verder stonden te wachten.


Ondertussen waren we aangekomen in Denderwindeke waar onze Valverde kennis genomen had van onze snelheid. Hij verkoos om een ander parcours te nemen want die moest nog een vriendinnetje lastig vallen... alé bezoeken. Via Liefferinge ging het naar Gooik waar onze man in form Monfort stevig de leiding nam. In het centrum van Gooik kregen we terug een stukje valsplat te verwerken wat door iedereen goed verteerd werd. Het tempo lag nu iets hoger en aangekomen aan de rode lichten in Eizeringen (Steenweg Ninove-Brussel) konden we vaststellen dat we reeds aan een gemiddelde zaten van 28 km/h. Via kronkelende wegen ging het richting Borchtlombeek en Sint-Katharina-Lombeek (Ternat) waar we na iets meer dan een uur aan het keerpunt waren. Vanaf hier zou het tempo niet veel meer zakken onder de 30 km/h. Via Teralfene ging het naar Denderleeuw waar E.P. de groep om sleeptouw nam en dit tot aan de rode lichten (Steenweg Ninove-Aalst).Vanaf hier zou het 2 aan 2 fietsen verleden tijd zijn. Op een lint ging het verder richting Denderhoutem waar respectievelijk, Boasson Hagen, masseur Kurt en Monfort het gaspedaal stevig indrukten. Al vlug waren we aangekomen in Nederhasselt waar we vervolgens rechts een klein baantje namen. Daar had onze Boasson Hagen zich misrekend en deed een kleine knieval op zoals we zeggen "de karrellekens". Hij dacht: dit heeft niemand dit gezien maar dat was buiten E.P. gerekend. Langs kleine wegen reden we verder tot we opeens terug moesten draaien wegens een veldwegetje. We kozen om via Aspelare de lichtoplopende weg naar Sint-Antelinks te nemen. Hier begonnen voor enkelen de kilometers door te wegen. Via Ophasselt reden we naar Smeerebbe-Vloerzegem waar de het lastige stuk van de Vuilstraat nog voor de wielen geschoven kregen. In groep reden we verder richting Schendelbeke waar we via het industrieterrein onze terugweg aangevat hadden naar ons lokaal.


Ditmaal was er geen eindspurt voorzien. Iedereen was al tevreden met het tempo dat we vandaag tot stand hadden gebracht. Iets over 11u kwamen we aan in het lokaal waar onze president ook reeds zijn kilometers verteerd had. Even later kwam ook Valverde (reeds gewassen en opgeblonken) en Spartacus onze groep vervoegen.


Nog even meegeven dat dit voor onze Monfort de laatste voorbereiding was voor a.s. zaterdag in Viane. Om 15.30u gaat hij het beste van zichzelf geven in de wielerwedstrijd voor wielertoeristen. Alvast mag hij rekenen op de steun van onze resterende Trudy's. Dat hij een mooie prestatie mag afleveren. Ik zou zeggen: supporters op post !


Volgende zondag gaat onze rit richting Graty met alweer een golvend parcours. Ik zou durven zeggen dat het een veraderlijke rit is. Alvast tot zaterdag of zondag.
Tot noste week.


E.P.Terug