De Trudy's Cycling Team

15/09/2013: GratyAfstand: 72 km

Gemiddelde: 29 km/h

Hoogtemeters: 574 m/h


Aanwezig: Schleck A - Boasson Hagen - E.P. - Flecha - Monfort & gelegenheidsrijders Penne F & Koen.


Om 8.30u vertrokken de 5 bovenstaande Trudy's samen met de 2 gelegenheidsrijders om één van de laatste ritten van het seizoen af te haspelen. Na de nodige felicitaties aan het adres van Monfort (schitterende prestatie in de wielerwedstrijd te Viane de dag voordien), vertrokken we onder een rustig tempo (25 km/h). De groep werd op sleeptouw genomen door Boasson Hagen en E.P. In Onkerzele reden we via de Bosstraat naar Atembeke en Moerbeke. Onderweg werden we in de Bosstraat aangemoedigd door de vrouw en zoon van Boasson Hagen (het was daarom dat hij ne keer op kop reed, haha!) In Viane draaiden we rechts de Kouterstraat op en daar ging de man in form Monfort zich eens op kop zetten samen met Penne F. (die zijn benen eens kwam warmrijden in afwachting van de profwedstrijd in Viane). Meteen ging het tempo de hoogte in. Een tempo dat zij enkele kilometers strak aanhielden. Achteraan bengelde onze leider in de stand stilletjes in de wielen. Geen gebruikelijke plaats voor onze Schleck maar zijn excuses waren terecht. De Orvalles in de trapezen of ligzetels van El Corazon deden hem duidelijk geen deugd.


Via de kronkelende wegen van Bever en Labiau kwamen we aan bij een lastig stuk valsplat, nl. de Avenue du Bois. Daar werd de groep onder een strak tempo een 1e keer serieus uit elkaar geschud. De forcing werd vooraan gevoerd door Monfort, Penne, Schleck en gelegenheidsrijder Koen. Boasson Hagen probeerde ook nog zijn wagentje aan te hangen. Achteraan stond de deur open voor E.P. en Flecha. Vanaf nu zou het de ganse dag niet meer stilvallen.


Via Graty, Thoricourt en Fouleng kregen we nog steeds de kronkelende weggetjes onder de wielen geschoven. Zo reden we in een mum van tijd de gemeente Silly binnen. E.P., die vandaag serieus moest aanklampen, zag dat de kilometerteller niet meer onder de 35 km/h ging. Terug was het het trio Monfort-Penne-Schleck dat de touwtjes vooraan stevig in de handen hielden. Het drietal zag namelijk een mikpuntje in de verte (een eenzame hardrijder). Onder een hels tempo reden we door het bos in Lessenbos waarna we rechts afsloegen richting Deux-Acren. Daar kregen we nog een lichte beklimming voorgeschoteld (Rue Gilles) alwaar de groep voor de 2e maal uiteenspatte. Van achteruit zag E.P. dat Monfort zich losrukte met Schleck. Penne kwam ook nog aansluiten en zo reed ons trio tot bij de eenzame hardrijder. In Deux-Acren moest er even voorbij de Denderbrug gewacht worden op E.P., die volledig ontploft was. Hier dienden we van ons gebruikelijk parcours af te wijken omwille van de stoet van de "Gilles van Deux-Acren", die ons parcours inplamden. Via de beruchte beklimming van Boureng reden we via de Heuvelstraat richting Moerbeke. Het tempo was ietjes gezakt maar fliertte toch nog met de 30 km/h. Via Atembeke en Onkerzele reden we richting Geraardsbergen waar we zeker voldaan toekwamen in ons lokaal.


Meteen werden de bokalen vitamines ons aangereikt door onze lokaalhouder Taaf, die ons verwelkomde samen met onze sponsor Eddy. Spartacus (samen met grote broer Lander) en Christian, kwamen ook onze rangen vervoegen. Een klein half uurtje later stormde ook onze Président de Markt op. Die had zijn wekelijkse kilometers er ook opzitten. Ondertussen konden we genieten van een lekker toetje ons aangeboden door Linda en Taaf.


Vandaag mogen we spreken van een niet te onderschatten, technisch, soms lastig parcours (alé voor sommigen toch). Toch dient gezegd te worden dat het de snelst verreden rit van het jaar is ! Een ideale voorbereiding (qua snelheid toch) voor de rit van volgende week. Dan trekken we de richting het waalse Ronquières voor een afstand van 82 km en een ietwat meer bergop. Laat de beentjes maar goed rusten want uit ervaring kan ik jullie meedelen dat het niet van de poes zal zijn !

Tot noste week.


E.P.Terug