De Trudy's Cycling Team

02/03/2014: Erpe-MereAfstand: 58 km

Gemiddelde: 25.1 km/h

Hoogtemeters: 368 m/hOnder een stralend zonnetje was het voor het Trudy's Cycling Team voor de eerste keer verzamelen geblazen. Ons peloton was 14 man sterk, enkel F. Sjleck en de President verschenen niet aan de start.


De elitegroep werd ook nog versterkt door een master (Christiaan). De eerste rit is steeds een opwarming voor wat ons de komende maanden zal brengen. Het parcours is zo goed als biljartvlak en het tempo is haalbaar voor iedereen.


In de Onkerzelestraat was onze Gorilla in grote doen, hij peddelde op zijn 54/13 inde groep, ook de anderen keuvelden er vrolijk op los.


In Appelterre na 17km was de Gorilla zijn pijp letterlijk aan het roken, hij moest de groep laten rijden. Hij zweette, pufte en zag zo rood als een overrijpe tomaat. Flecha probeerde hem nog even terug bij de groep te brengen, maar het leek hem toch verstandiger om in Ninove terug te draaien richting Geraardsbergen.


Voor de rest geen noemenswaardige gebeurtenissen. Iets voorbij het keerpunt in Erpe-Mere, was ook het bobijntje van onze master af. Maar toch chapeau om de elite bij te staan.


Na het keerpunt kregen we de wind steeds meer in het nadeel, Domskens die al een paar keer voor onze master het gat dichtgereden had, kreeg het was lastiger.Hij moest zijn karakter aanspreken om zijn wagonnetje aan te haken.


In Herzele stond de enige hellende strook op het programma, zoals verwacht, schudde Flecha daar eens aan de boom, makkelijk gecounterd door "nieuweling" Tony ( we moeten hen nog een naam geven é), ook kampioen A. Sjleck pikte aan. Tony reed zelfs nog even weg van het duo.


Hägen en Gilberken probeerden ook de sprong te maken, maar het werd een "chasse patat", het was enkel Spartacus, die met hulp van de verrezen Valverde nog de kloof kon overbruggen.


Op de top wachtte iedereen mooi tot dat het peloton weer compleet was, daarnaging het rustig verder richting Geraardsbergen. Geen aankomst in deze rit, alhoewel VDB dacht toch een finishlijn gezien te hebben op het industrieterrein, hij riep zichzelf dan ook uit tot winnaar van de eerste etappe.


Na de rit onze traditionele dorstlesser en onze Valverde had lekkere fricandon gebakken. Er was ook nog een korte fotoshoot voorzien. Kortom geslaagde openingsrit van het seizoen 2014.


Volgende week trekken we richting Mevergnies-Lez-Lens, goed voor 60km.Alla domenica


SpartacusTerug