De Trudy's Cycling Team

09/03/2014: Mevergnies-Les-LensAfstand: 60 km

Gemiddelde: 26 km/h

Hoogtemeters: 473 m/hVoor de tweede rit opnieuw een tiental starters. Pechvogel van de seizoenstart is F.Sjleck, hij blesseerde zich aan de ligamenten en ziet de eerste koersmaand in het water vallen. Hopelijk mogen we hem in april opnieuw in ons peleton verwelkomen.


Vandaag de eerste rit op Waals grondgebied, iedereen weet dat het dan steeds op en af gaat, draaien en keren is. Onze Gorilla nam geen risico en vertrok met 2 minuten voorsprong om zijn zwart beest "cote de Guillemain" te bedwingen. Op de top werd hij ingelopen door de groep. Vanaf hier ging het in dalende lijn richting Viane, daar was de kouterstraat voor de Gorilla er te veel aan, na 10km liet hij dan ook de groep rijden en maakte er een individuele training van.


In de open vlaktes in Bever werden we ook geconfronteerd met een briesje die ons tot het keerpunt in Brugelette zou parten spelen. Iedereen kon zich mooi in de groep handhaven, we hielden er een strak tempo op na, maar niemand kwam in de problemen.


Net voor Brugelette kwam er een hellende strook waar Valverde en Flecha de groep op sleeptouw namen, voor Flecha ging het niet snel genoeg en hij versnelde nog. Valverde moest passen en ook de Boss moest lossen.


Boven kwam alles weer samen, hierna was het tijd voor de ravito. Nadat de innerlijke mens versterkt was, konden we de laatste 25km aanvatten. De wind stond nu iets meer in het voordeel, het tempo ging dan ook iets de hoogte in en er werden een paar speldenprikken uitgedeeld om te zien hoe de benen van de concurrentie waren.


Vanaf centrum Lessen was het nog 5km. Iedereen hield de benen stil, niemand wou echt het initiatief nemen, het waren Spartacus en El Pistoleiro die dan maar het tempo er probeerden in te houden. Met nog 3km te gaan reed VDB op zijn sloefen weg, niemand reageerde. Maar VDB had problemen met het roadbook, hij draaide in Deux-Acren rechts af ipv links en daardoor kon het peleton zonder extra inspanning de koploper bijhalen. Net voor het brugje vond Flecha dat zijn moment was gekomen, het was Vdb die meeging. Flecha hield de benen snel stil en opnieuw was ook Vdb eraan voor de moeite, uiteindelijk was het kampioen A. Sjleck die de ritzege nam voor Tonny "Martin" (we hebben zijn nickname gevonden:-)). Ze werden op het podium vergezeld door een sterk finishende Valverde.


Door het aangename weer, konden we zowaar een terrasje doen aan ons lokaal. Vandaag was het A.Sjleck die trakteerde op trippen, fricandon en ander lekkers voor zijn verjaardag. Kortom leuke sfeer tijdens en na de rit.


Volgende week richting Paulatem voor 60km met een eerste korte lus door de Vlaamse ardennen, wat betekent weer wat meer klimwerk.A domingo


SpartacusTerug