De Trudy's Cycling Team

16/03/2014: PaulatemAfstand: 60 km

Gemiddelde: 25,5 km/h

Hoogtemeters: 504 m/hOpnieuw onder een stralend zonnetje werd de derde rit van het seizoen gereden. Vandaag stond voor de eerste keer een stukje Vlaamse ardennen en de altijd mooie zwalmstreek op het programma. Een tiental Trudy's waren paraat en ook onze Masters waren van de partij voor hun zondagse uitstap.


Voor onze Flecha dreigde al meteen een kilometersanctie, maar gelukkig kon hij net bij de start nogin het peloton inpikken. Onze Boss zag er bij de start al belabberd uit, dit leidde tot een "abandon" na 3kilometer, hij stuurde zijn carbonnen ros opnieuw naar zijn stal. De anderen hielden er, ondanks de toch wel stevige wind, er aardig het tempo in. Richting Vloesberg is het bergop en dat voelden er meteen een aantal onder ons. Langs Opbrakel ging het richting de beklimming van de Kleiberg. Daar spatte ook de groep uit elkaar, er waren er die al een keer testen, vooral Valverde zou daar een pijlken verschieten.


Daarna ging het richting Sint-Denijs-Boekel, het ging steeds op en af en door de tegen– en zijwind werd de groep regelmatig uit elkaar getrokken. Domsken die nog last had van een verkoudheid hadhet niet gemakkelijk, maar op karakter en met de hulp van ploegmakkers kon hij altijd de aansluiting maken. Op het keerpunt in Dikkele was het tijd voor de ravito, van hieruit krijgen we de wind iets meer in het voordeel en de snelheid ging dan ook de hoogte in. Ook VDB werd stilaan wakker en ging enkele keren mee aan de kop sleuren.


Met nog 10 kilometer te gaan volgde het korte knikje aan de molen in Hemelveerdegem, ook hier was het voor Spartacus en Hagen passen geblazen, beiden voelden dat ze niet de benen en adem hadden om een rol van betekenis te spelen. Ook Valverde kreeg het moeilijk en besliste om zijn blaas maar eerst te ledigen, maar zijn conversatie naar de groep was niet optimaal waardoor we in Ophasselt geen Valverde meer voonden. Na een paar telefoontjes kwam onze verloren zoon weer aansluiten. Valverde en zijn flipper, het blijft een verhaal apart :-)


Aangezien er geen aankomst voorzien was, werd er in groep richting de Markt gereden, maar dit was zonder Flecha gerekend, die op de brug in Schendelbeke met een ware krachtexplosie de vvolledige groep overging. Het was T.Martin, daar hebben we ook nog het laatste niet van gezien, dieovernam en alleen de Volderstraat in ging. Het werd dan toch nog kleine krachtmeting in de laatste kilometer.


In ons lokaal werden we voorzien van het nodige gerstenat en kaasjes. Volgende week trekken we weer het Waalse landschap in met een ritje richting Chapelle-A-Wattine, we bouwen verder op richting 65km.Do nedele


SpartacusTerug