De Trudy's Cycling Team

23/03/2014: Chapelle-A-WattineAfstand: 64 km

Gemiddelde: 25,5 km/h

Hoogtemeters: 596 m/hVoor het eerst dit jaar bij het vertrek dreigende wolken, het was dan ook de vraag, met of zonder regenjas. Acht Trudy's stonden aan de start. Het parcours kondigde zich aan als niet te onderschatten, geen enkele noemenswaardige beklimming, maar het zou wel steeds op en af gaan. Ook de wind zou het eerste gedeelte zijn rol spelen.


Het was kampioen A.Sjleck en de man in vorm Flecha die de groep de eerste 10kilometer op sleeptouw namen. Dit betekende meteen een stevig tempo, na Lessen begon het festival van smalle wegen, draaien en keren, op en af....kortom Pays des Collines. Op sommige stukken werd de groep steeds in twee gesneden, het trio A.Sjelck, Flecha en Martin trok steeds stevig door op de hellende stroken, de anderen probeerden het tactisch aan te pakken en het tempo wat te drukken.


Na de ravito in Ligne, kregen we de wind in het voordeel, iedereen putte er moed uit en het tempo ging de hoogte in. Onzen Doms kreeg het ondertussen steeds lastiger, maar opnieuw sprak hij zijn karakter aan. Ondertussen zaten we in de laatste 20km. Voor Valverde tijd om zijn armstukken te verwijderen en zijn 1,80cm eens te ontluchten.....:-) Nadien zou het niet echt meer stilvallen, iedereen bereidde de finale voor. In Wodecq en Ghoy kregen we nog enkele vervelende knikjes te verwerken.


Vanaf Ghoy werde de finale ingezet, versnelling van A.Sjleck, Martin en Valverde (wel voor de 5km regel:-), VDB, Spartacus, Flecha en Hägen twijfelden en dit zou hen later zuur opbreken. VDB muisde er nog stilletjes van onder in de achtervolgende groep, de anderen rekenden op een terugval om VDB nog bij de lurven te pakken in de laatste kilometer. Bij de leiders moest Valverde lossen, hij zou derde eindigen, het waren A. Sjleck en Martin die samen de streep overreden. Ondertussen was het Hägen die de achtervolging inzette op VDB, Spartacus sprong mee, Flecha had geen interesse in een vierde plaats en gooide de handdoek. Hägen en Spartacus hadden nochtans op een pijl van hem gerekend. Op 800m van de streep was Hägen zijn liedje uitgezongen, Spartacus probeerde nog, maar strande op 100m van VDB. In de achtergrond worstelde Domsken zich ook naar de aankomst.


In de Presse waren ook onze masters al aangekomen, ook manager Eddy verwelkomde zijn poulains. De sfeer zat er weer goed in, verhalen van Milo met zijn kilo....of was het twee kilo??? :-) Valverde en zijn spel konden ook niet ontbreken natuurlijk, kortom de Trudy's op hun best....met een afsluiter aan de contoir, kon iedereen met een gerust hart huiswaarts keren.Tot noste week


SpartacusTerug