De Trudy's Cycling Team

20/04/2014: MassemenAfstand: 77 km

Gemiddelde: 26,6 km/h

Hoogtemeters: 526 m/hVandaag stond de Trudy's Paasprijs op het programma. Acht Trudy's en gelegenheidsrijder Wesley (Velina), jaja ze willen allemaal eens het Trudymania gevoel hebben :-), stonden aan de start.


Het zonnetje wou deze zondag niet echt meewerken, toch was de temperatuur aangenaam om een er leuke rit van te maken. Deze Paasprijs was ook het debuut van onze F. Sjleck, alhoewel hij nog niet volledig top was, hij had de volledige rit last van een "stijve"....nek natuurlijk.


Bij gebrek aan Flecha was er niet echt iemand die meteen de snelheid de hoogte wou injagen, de eerste echte afscheiding kwam er op de korte klim richting Sint-Lievens-Esse. Achteraan stond de deur open voor VDB, Spartacus en F. Sjleck. Na de klim kwam alles terug samen en werd er, ondanks de strakke noordoosten wind toch stevig tempo gemaakt. Het waren kampioen A.Sjleck en T. Martin die de groep teisterden met enkele speldenprikken .


Net voor Massemen moesten we even aan de kant voor een lekke band van Wesley. Iedereen profiteerde om een stukje te eten en te drinken. Hierna vond Valverde (eindelijk!!!) het moment om de groep op sleeptouw te nemen. Het waren zowaar zelfs enkele kilometers dat hij op de kop bleef rijden, hij klaagde dat hij zware benen had van de Van Petegem en dat hij zeker niet zou meespelen voor de ritzege, maar gelach en gemor ging door de groep, "the shadow, sleper,..."alles werd hem toegeroepen omdat hij al een paar keer dit seizoen iedereen voor schut had gezet.


Op Heldergemberg werd er al eens getest, maar er kon nog geen uitsluitsel gegeven worden wie vandaag de ritzege zou nemen.


Vanaf Zandbergen werd de finale ingezet, voor Valverde kwam nog een "roevetoyboy" rijden om hem uit de wind te zetten. Maar het was Wesley die het tempo bepaalde tot aan de voet van de Onkerzeleberg. Daar zat zijn werk erop (knap gereden!!),de Trudy's gingen onderling uitmaken wie deze Paasprijs zou winnen, het tempo ging de hoogte in, maar niemand wou direct lossen. Het was zowaar "stijve" F.Sjleck die boven water kwam en het tempo bepaalde ( hou hem maar in gaten vanaf juni)...net voorbij de kerk moest Spartcus lossen, even verder versnelde A. Sjleck, T. Martin reageerde maar kon hem niet meer bedreigen voor de zege. Ook de anderen ( Hagen,VDB, Valverde) moesten één voor één eruit... El Pistoleiro probeerde nog voorbij Martin te gaan, maar die zag het gevaar komen en had nog een versnelling in de benen. Tweede plaats voor Martin en een eerste podiumplaats voor El Pistoleiro.


In ons lokaal werd samen met onze Manager Eddy en de Masters nog nagekaart, met wat lekkere hapjes van beenhouwerij Vandenberghe...:-)) Op Paasmaandag konden onze kleinste Trudyaantjes paaseitjes rapen. Bedankt aan Cafe De Presse en onze voorzitter voor het schenken van de chocolade. Ook bedankt aan alle aanwezige kleine en grote kinderen.Tot noste week


SpartacusTerug