De Trudy's Cycling Team

27/04/2014: OudenakenAfstand: 76 km

Gemiddelde: 26 km/h

Hoogtemeters: 602 m/hVoor rit9 van het seizoen, een op één na (Monforken), volledig peloton Trudy's. Vandaag ging het richting Vlaams-Brabant, Oudenaken zou ons keerpunt worden. Ook onze Gorilla aan de start, maar deze ging bij de eerst strook valsplat al overboord, we zouden hem later nog eens uit de bosjes zien opduiken. Bij het opdraaien richting molen in Grimminge, was Domsken de eerste "pisser" van de dag. Hij werd opgewacht door Spartacus, Hagen en A.Sjleck.


Onder een gezapig tempo kwam we de eerste echte hindernis van de dag tegen, het kestergat. Deze kasseistrook werd in dalende lijn genomen, een echt kolfje naar de hand van onze Flecha. Deze gaf er dan ook een stevige snok aan, de rest moest gewoon uit de wielen. Was dit al een voorteken? Richting Gaasbeek ging het steeds op en af, net voor het kasteel, een lastig stukje bergop. Het was F.Sjleck die versnelde, de rest probeerde aan te pikken, maar het peloton verbrokkelde. Boven kwam alles weer samen.


Via Oudenaken en Pepingen ging het richting Bogaarden, op een stuk vals plat, met de wind pal op kop, gaf Flecha een stevig tempo aan. Iedereen probeerde het wiel van zijn voorganger niet te verliezen. De Boss was de eerste die zijn wagonnetje moest loskoppelen, de rest haalde, zij het wel dat sommigen serieus tussen de kader hingen, samen de kerk in Bogaarden.


Langs Heikruis, kwamen we in Herne aan, van hieruit ging het richting één van onze sponsors (Krantenshop Sven'alias Gorilla) te Tollembeek. En wie zagen we net voor het binnenrijden van Tollembeek voor ons uit rijden....jawel onze Gorilla!!!!


Net voor de beklimming van de Congoberg pikte hij aan, we raadden hem aan om een kortere (lees vlakkere) weg aan en opnieuw samen te komen in Galmaarden. Maar toen sprak hij de legendarische woorden: " nieje ik rij wel mee naar boven, jullie zijn allemaal afgemat, da zal wel lukken" maar nen Trudy is alleen afgemat als hij om 13u de Presse verlaat. Bij deze hebben we de Gorilla pas enkele uren later teruggezien aan ons lokaal.


Dan restte ons nog de finale, wat een rare bedoening was dit, F.Sjleck reed op zijn kousevoeten weg op 10km van de aankomst, de rest maakte zich geen zorgen, want de 3kilometer regel in het achterhoofd, moest F.Sjleck toch wachtten. Maar bij het indraaien van de Heuvelstraat, was Franksen niet meer te bespeuren....zou hij doorgaan?????? Maar net voor het afdraaien richting Monte Schillebeek zagen we hem opnieuw opduiken. met nog 1km volledige hergroepering.


Flecha waagde zijn kans, dit met een indrukwekkende versnelling op het grote mes. De rest wachtte, wachtte en wachtte.....counter dan toch van Spartacus, deze droeg niet ver genoeg. De rest nam over, A. Sjleck probeerde nog met Tonny en El Pistoleiro, maar ze strandden aan het wiel van Flecha. De eerst zege van het seizoen voor A.Sjleck en El Pistoleiro.


Volgende zondag richting Lombise, met aankomst op de Brusselstraat, ook wel den Deusjken toren genoemd. Wellicht geen A. Sjleck aan de start, wellicht kansen voor Martin en EP om te strijden voor de ritzege, of kan Flecha er twee op een rij maken. Of zijn het de mannen van de tweede garnituur die toch voor een verrassing kunnen zorgen???Tot noste week


SpartacusTerug