De Trudy's Cycling Team

04/05/2014: Lombise



Afstand: 75 km

Gemiddelde: 26 km/h

Hoogtemeters: 693 m/h



Een tiental Trudy's en twee gelegenheidsrijders (Bart & Clippel)aan de start. Vandaag stond er een veredelde "Kastelentocht" op het programma. Dit betekende toch heel wat klimwerk voor de boeg.


Bij de start kregen we onmiddellijk de cote de Guillemain onder de wielen, een enthousiaste VDB, gesterkt door een korte nachtrust, gaf het tempo aan.


Er werd een paar keer aan de boom gesnokt door Flecha & co, het peloton werd meestal in twee groepen verscheurd. Maar het eerste noemenswaardige feit, was net voor het keerpunt in Lombise, lekke band van Hagen. Deze werd vakkundig vervangen door Flecha.


Nadien waren er nog enkele pogingen om elkaar wat te bestoken, maar niemand kwam echt in de problemen. Iedereen focuste zich op de op de laatste kilometer richting aankomst op de Brusselstraat. Het was Doms die iedereen probeerde te verrassen met een aanval aan de voet van de slotklim. Clippel reageerde, Hagen sprong op zijn wiel, het gat werd niet meteen gedicht. Zou Doms hier voor zijn eerst ritzege gaan? Maar net bij het begin van het steilste stuk, was het parkeggio voor Doms. Het waren Flecha, Martin en Hagen die hem voorbij vlamden. Het was Flecha die voor de tweede week op rij oppermachting was. Martin werd tweede en Hagen nam zijn eerste podiumplaats van het seizoen.De rest van de groep kwam totaal verbrokkeld boven.


Na de finish volgde nog de afdaling richting lokaal, een euforische Hagen had op de Guillemainlaan een plastiek paaltje niet opgemerkt en bleef met de pedaal steken achter het paaltje. De fiets en Hagen gingen spectaculair de lucht in, maar Hagen bleef (gelukkig) mooi overeind en kon zijn weg verderzetten richting een verfrissende pint. Hagen wordt ook alleen leider in het klassement.


Volgende week staat er nog eens een klassieker op het programma, de Roesems Classic. Met iets meer dan 900 hoogtemeters, is het duidelijk dat het komende zondag een zware opdracht zal worden.



Tot noste week


Spartacus



Terug