De Trudy's Cycling Team

15/06/2014: BorchtlombeekAfstand: 80 km

Gemiddelde: 27 km/h

Hoogtemeters: 611 m/hVandaag stond een tochtje door het pajottenland op het programma. Acht Trudyanen tekenden het inschrijvingsblad. Langs Onkerzele, Moerbeke en Galmaarden kwamen we aan de eerste beklimming van de dag, de Congoberg. Flecha hield de traditie in ere en reed van aan de voet weg van de groep, het was El Pistoleiro die de groep mende, hij gaf het ideale tempo aan zodat iedereen vlot de top haalde.


Het was enkel VDB die wat moeilijkheden kende, het zou niet de laatste keer zijn. Een ploegvoorstellingsdrink in combinatie met tandpijn is niet de ideale voorbereiding op een zondagochtendrit. Maar op karakter ( de zoveelste keer :-) haalde hij het einde.


Na de Congoberg ging het richting Oetingen en Gooik, waar nog enkele pittige klimmetjes ons stonden op te wachten, het waren steeds de sterke beren Flecha en A. Sjleck die het commando voerden. Onze leider in het klassement T. Martin, had naar eigen zeggen een mindere dag, maar hoe meer de kilometers vorderden, hoe beter hij toch werd.


In Liedekerke waren we door de wirwar van straatjes de weg even kwijt, en was het even rondtoeren om terug op het parcours te geraken. Ondertussen had A.Sjleck een technisch mankement, hij kon zijn binnenblad niet meer gebruiken, maar eigenlijk heeft hij daar weinig last van ondervonden de laatste 25kilometer.


Vanaf Denderwindeke ging het in dalende lijn richting Geraardsbergen, het waren Doms en Spartacus die het tempo bepaalden. Op de kapellekesbaan waren het A.Sjleck en Flecha die nog eens aan de boom gingen schudden, iedereen probeerde zich in het wiel te nestelen, toch vielen er enkele gaten. Na de afdaling van de bovenkassei kwam alles weer samen, nog een lusje door Zandbergen en Idegem bracht ons terug aan het lokaal.


Daar werden we door El Pistoleiro getrakteerd op lekkere bouletten en rijsttaartje voor zijn verjaardag. Nog wat nakeuvelen bij een lekker glas gerstenat, kon iedereen huiswaarts keren.


Volgende week deel 1 van de klassieke weekends Geraardsbergen - Roubaix - Geraardsbergen. Vertrek 7u30 stipt aan ons lokaal!!!!!!!!!
Tot noste week
Terug