De Trudy's Cycling Team

20/07/2014: Dwars door BrakelAfstand: 70 km

Gemiddelde: 27 km/h

Aanwezig: VDB, Boasson Hagen & El Pistolero

Afwezig: NE HIELEN UUP

Parcours: Geraardsbergen, Deftinge, Zarlardinge, Everbeek, Flobecq, Ogy, Wodecq, Flobecq, Opbrakel, Brakel, Michelbeke, Rozebeke, Oudenhove, Lierde, Hemelveerdegem, Ophasselt, Smeerebbe, Idegem, Onkerzele en Geraardsbergen.Om 8.30u stonden VDB, Boasson Hagen en E.P. klaar om de rit van "Dwars door Brakel" aan te vatten. De weersvoorspellingen waren niet al te best. Waarschijnlijk was dit dan ook de reden voor de zeer lage opkomst voor deze rit. Van Spartacus en Martin was wel geweten dat ze op verlof waren maar van de rest … geen spoor of teken van leven te zien ! Toch werd besloten om toch nog te wachten tot 8.35u maar tevergeefs. Niemand kwam nog opdagen. Dit zou een verkeerde keuze zijn want bij het vertrek viel er geen druppel meer naar beneden, beter nog, het werd nog een mooie rit met veel zon.


Zoals gezegd vertrokken we dus om 8.35u richting Deftinge en Zarlardinge. E.P. nam het voortouw. Een geluk dat hij deze morgen nog eens het parcours had doorgenomen want we waren op weg zonder onze GPS-mannen ! Dus enige parcourskennis kwam vandaag wel van pas al moet ik wel toegeven dat we een 2-tal keren van het parcours zijn afgeweken. Gekomen in Everbeek kregen we meteen de 1ste helling van de dag te verwerken, nl. de Nieuwpoort waar de top lag aan "la casa" van Jo en Katrien. Hier konden we meteen voelen of de benen optimaal waren of niet. Onze VDB zocht zoals gewoonlijk nog naar zijn 2de adem. (Of had hij weer last van tzuur van zijn melkprodukten) Daarna ging het onder een stevig tempo richting Flobecq waar we de lange afdaling namen richting centrum Flobecq. Via Ogy, Wodecq kwamen we terug op het grondgebied van Flobecq waar de de volgende helling te verwerken kregen, nl. de Rue Neuve (zijkant Hurdumont). Een pittige helling waar maar geen eind aan kwam. Met de wind in het voordeel reden we over een golvend parcours richting Opbrakel, Brakel, Michelbeke en Rozebeke. En daar kregen we de volgende helling voor de wielen geschoven, nl. de Groenstraat met daarna nog een 300-tal meter valsplat als uitloper. Wanneer we boven terug samengekomen waren, ging het "op de grote plateau" richting Oudenhove, Lierde, Hemelveerdegem en Ophasselt. Vanaf hier stond voor de laatste 20 km de aanwakkerende wind volledig in het nadeel. Meteen het sein voor onze 3 trudy’s om al een beetje krachten te sparen voor de slotbeklimming van de dag. Zo reden we verder naar Smeerebbe waar onze VDB ter hoogte van het 'Buitenbeentje' door een fan werd aangemoedigd met de woorden "Ge meugt uk ne kier op kop rijen e" wat hij dan ook letterlijk nam. Hij nam Boasson Hagen en E.P. op sleeptouw richting Idegem en Onkerzele. Zo waren we dus gekomen aan de slotklim van de dag, de Onkerzelestraat. E.P. nam het commando over van VDB gevolgd door Boasson Hagen. Ter hoogte van de kerk versnelde E.P.. Deze versnelling was er meteen teveel aan voor VDB. Boasson Hagen klampte aan en even verder nam hij zelfs het commando over van E.P. Met enkele lenderukken probeerde hij E.P. los te gooien maar die gaf geen krimp. Op het moment dat Boasson Hagen zich neernestelde op zijn zadel, vond E.P. het moment gekomen om een snedige (?) demarrage te plaatsen. Meteen nam hij een 30-tal meter op Boasson Hagen. E.P. moest alles uit de kas halen want de wind zat de laatste 200 meter serieus op kop.


Voor E.P. was het meteen zijn 1ste overwinning van het seizoen. Boasson Hagen werd nog 2de voor een sterk terugkerende VDB.


In ons lokaal konden we terug genieten van het nodige vocht en vitaminen. Even later werden we op het terras vergezeld van Guy De Chou die met zijn vrouwtje ook hun rit hadden afgehaspeld. En nog een beetje later kwam onze Doms ook aangereden. Die kon deze morgen zijn nest niet uit en legde dan ook alleen zijn ritje af. Samengevat kan de rit van vandaag mooi maar vrij lastig genoemd worden.


Volgende week rijden we richting Saint-Sauveur voor alweer een lastige rit. Nu is het nog juist hopen op wat meer opkomst want 3 Trudy's is toch een beetje te weinig !
Tot noste week


Lievisj


Terug