De Trudy's Cycling Team

27/07/2014: Saint-SauveurAfstand: 72 km

Gemiddelde: 27 km/h

Aanwezig: VDB, Boasson Hagen, El Pistolero, Martin, Spartacus, Doms en De Chou Guy

Parcours: Geraardsbergen, Overboelare, Lessen, Lahamaide, Frasnes, Saint-Sauveur, Ronse, Ellezelles, Wodecq, Ogy, Ghoy, Everbeek, Zarlardinge, Goeferdinge, Overboelare en Geraardsbergen.Vandaag stond er een vrij zware rit op het programma richting het Waalse Saint-Sauveur. Om 8.30u vertrokken 6 Trudy's + gelegenheidsrijder De Chou Guy richting Henegouwen. Enkelen hadden natuurlijk stiekem gehoopt op de mogelijke afwezigheid van onze VDB (zwaar kaatsweekend) maar tevergeefs. VDB lag (met kleine oogskes) als één van de eersten klaar op het terras van De Presse om, zij het wel met een vermoeide blik, zijn stalen ros te beklimmen.


Onder het commando van E.P. en Spartacus reden we via de Groteweg in Overboelare naar Lessen. Daar namen we de Route de Frasnes (naar mijn mening toch wel één van de mooiste wegen in Henegouwen). Hier vond onzen Doms het moment om zijn benen eens te testen en zette zich op kop van de groep samen met E.P. Even voorbij Lahamaide kregen we de 1ste helling van de dag te verteren, nl. de Rue de la Folie. Direct zocht iedereen zijn eigen tempo want forceren zo vroeg in de rit, was uit den boze. Het tempo werd op deze beklimming aangevoerd door Martin gevolgd door Guy De Chou en Boasson Hagen.


Wanneer boven iedereen terug samen was, ging het via de afdaling van het bos van Frasnes richting het centrum van Frasnes. Daar werd er rechts opgedraaid richting Saint-Sauveur. Na enkele kilometers kwamen we aan de 2de helling van de dag: de verschrikkelijke Rue de la Croisette. Deze helling begint lichtoplopend maar halfweg konden we ondervinden hoe steil deze beklimming wel was. Hier was het terug onze Martin die de dans leidde voor De Chou Guy. Boven hing iedereen bijna tussen zijn kader. Er moest een korte pauze ingelast worden om iedereen op zijn positieven te laten komen en zeker bij onze VDB. Het was alsof hij een col beklommen had waar maar geen eind aan kwam.


Nadat iedereen een beetje bekomen was, reden we richting Ronse waar we de lastige strook van de Rue Albert Demanezstraat te verwerken kregen. Eénmaal de steenweg Ronse – Lessen gekruist, reden we via de beklimming van de Maagdenstraat en de afdaling van de Mont richting centrum Ellezelles. Nu lagen de zwaarste hellingen gelukkig achter de rug. Onder een stevig tempo ging het richting Wodecq, Ogy, Ghoy terug naar de provincie Oost-Vlaanderen. Aangekomen in Everbeek werd de finale ingezet en kon het speculeren beginnen. Het was onze Tony Martin die zich op kop nestelde. Deze hield er een stevig tempo op na zodat de groep meteen op een lang lint getrokken werd. Via Zarlardinge ging het bergaf richting Goeferdinge waar we bij het aanvangen van de laatste kilometer vergezeld werden van een 10-tal motards die zich tussen ons nestelden. Nog steeds werd het tempo aangevoerd door onze sterke Martin, gevolgd door E.P. en Boasson Hagen. De rest van de groep hing in één lijn daarachter.


In de laatste rechte lijn zette Boasson Hagen aan maar deze moest direct zijn zadel opzoeken want hij kreeg te maken met krampen. Onmiddellijk werd er gereageerd door E.P. die met enkele forse lenderukken het vuur uit zijn dijen deed spatten. Het werd een langgerekte spurt (nog altijd tussen de motards) die uiteindelijk gewonnen werd door E.P. op enkele meters gevolgd door gelegenheidsrijder De Chou Guy. Deze werd op zijn beurt gevolgd door Martin (2de) en VDB, die na een kalvarietocht toch nog uiteindelijk 3de werd. De rest van de Trudy's kwamen één na één over de meet.


Aangekomen in het lokaal werd er op het terras genoten van een welverdiende vitaminekuur (halve liter) van onzen Taaf. Enkele tientallen minuten later arriveerde ook onze President in De Presse. Deze had zijn tochtje (50 km) ook afgehaspeld. Volgende week staat de rit naar Sint-Gertrudis-Pede op het programma. Bij een eerste blik op het parcours belooft het een mooie rit door het Pajottenland te worden. Hopelijk zijn de weergoden ons terug goed gezind.


Alvast een prettige werk- of vakantieweek en tot volgende week zondag.
Lievisj


Terug