De Trudy's Cycling Team

03/08/2014: Sint-Gertrudis_pedeAfstand: 73 km

Gemiddelde: 27,5 km/h

Aanwezig: Schleck A., Schleck F., Spartacus, VDB, Martin, E.P., Valverde, Boasson Hagen, Flecha and occasionalcyclist Guy De Chou.Voor de rit naar Sint-Gertrudis-Pede tekenden 9 Trudy's present en werd het peleton vervolledigd door the occasionalcyclist Guy De Chou. Bij de start diende Valverde zich nog wel even voor te stellen want E.P. wist niet wie zich in laatste instantie aan de start kwam melden.


Na de aarzelende start (mede door het laattijdig tekenen van de startlijst door Flecha) zette het peleton vaart via de Voldersstraat naar de Koppenhollestraat om zo richting Galmaarden te rijden. Het moet gezegd worden: Boasson Hagen en E.P. namen de hele groep onmiddellijk op sleeptouw aan een strak tempo.


Toen hun deel van het werk erop zat, kwamen de brothersSchleck in Tollembeek op de voorpost van het peleton maar algauw voelde F. Schleck dat het een héél moeilijke dag ging worden omwille van zijn verzuurde benen (restant van de fysische scheidsrechterstesten daags voordien) en liet – lees moest – zich afzakken.


Het parcours liep op en af, en het ene stuk vals plat was nog niet achter de rug of er diende zich opnieuw een hellende strook aan. Het waren nu afwisselend Martin, Flecha, Guy De Chou en E.P die het commando aangaven steeds kort gevolgd door Boasson Hagen en VDB.


Het kunstgrasveld van vierde nationaler Pepingen smachtte naar de voetbalkunsten van VDB, maar die had omwille het strakke tempo hier weinig oog voor. Spartacus kreeg een steeds breder worden smile op zijn gezicht, aangezien de lokroep van het Constant Vanden Stock-stadion steeds dichter en dichter kwam. Even werd er geaarzeld aan de verkeerslichten te Vlezenbeek om koers te zetten naar deze voetbaltempel, maar prompt werd het parcours gevolgd. Het was wel even opletten geblazen toen de "lange" rode verkeerslichten bijna werden genegeerd en een aanrijding door Valverde heel professioneel werd vermeden. (steeds de wegcode respecteren !!!).


Er moest héél geconcentreerd worden verder gefietst, aangezien héél wat tegenliggers (groepen !!! ) het Trudy-peleton kruisten in de erg smalle heuvelachtige baantjes in een fantastisch stukje van het parcours meer bepaald doorheen Gooik. Het waren dan ook opnieuw de sterke mannen Martin, Flecha en E.P. die om beurten hun goede vorm etaleerden. Héél af en toe kwam A. Schleck even zijn neus aan het venster steken, maar het overgrote deel van de rit reed de oudste der Schlecks achteraan het Trudy-peleton om te bekomen van zijn lange autorit vanuit het verre Bordeaux.


Bijna aangekomen in het centrum van Lennik werden we opgeschrikt door een woedende E.P. die af te rekenen kreeg met een lekke achterband. Niet voor de eerste maal dit seizoen stond iedereen met open mond te kijken met welke snelheid en vakmanschap E.P. dit opnieuw klaarspeelde. Ook een speciale vermelding aan de milieubewuste VDB die alles netjes deponeerde in de vuilnisbak van het tankstation (we mogen jammer genoeg de naam niet vermelden aangezien we potentiële sponsors niet willen afschrikken).


Er werd geopteerd om toch zo snel mogelijk het terras op te zoeken want na de vele parcoursdwalingen, vond iedereen het welletjes geweest. In de Kapellekesbaan op grondgebied Denderwindeke werd F. Schleck er genadeloos uitgebonjourd. E.P. had dit opgemerkt en F. Schleck mocht zich in het wiel zetten van brommer E.P. en hierdoor kon hij opnieuw in het Trudy-peleton postvatten.


Na de afdaling in Zandbergen van de bovenkassei gingen de tellertjes opnieuw de hoogte in. E.P. had er voor de laatste maal vandaag zin in en nam de héle groep op sleeptouw richting Onkerzele. In Grimminge nam karakterman VDB over en bleef de snelheid vlot boven de 35 km/u. Op de hoek van de Onkerzelestraat en de Botermelkstraat was het héél close voor een iets te enthousiaste Guy De Chou die bijna zijn liefde verklaarde aan de bumper van de aankomende wagen. Hoewel "le chef du peleton" had verklaard dat er geen "arrivée" was, was het Spartacus himself die aan het einde van de Voldersstraat met een schijnmanoeuvre op het fietspad iedereen wakker maakte en een spervuur aan demarrages was het gevolg zodat deze rit even chaotisch eindigde als het was gestart.


In ons lokaal werden we zoals steeds met open armen ontvangen door Taaf en Linda. Alle Trudy's waren zichtbaar geëmotioneerd toen Linda ons geruststelde dat we steeds welkom zijn als die vreselijke dag komt dat Taaf en Linda "hun" Presse vaarwel gaan zeggen. VDB reserveerde onmiddellijk een bed voor het hele weekend ten huize Taaf en Linda bij dit heugelijke nieuws !!!


Laatste woordje van dank aan onze "Colombiaan" Boasson Hagen voor de overheerlijke balletjes.
F. Schleck


Terug