De Trudy's Cycling Team

10/08/2014: Aalst



Afstand: 78 km

Gemiddelde: 26 km/h

Aanwezig: VDB, Boasson Hagen, El Pistolero, Martin, Spartacus, Doms, Schleck A, Schleck F. en 5 gelegenheidsrijders.

Parcours:Geraardsbergen, Schendelbeke, Idegem, Zandbergen, Pollare, Denderwindeke, Neigem, Pamel, Liedekerke, Teralfene, Erembodegem, Aalst, Nieuwerkerken, Haaltert, Kerksken, Outer, Aspelare, Voorde, Smeerebbe-Vloerzegem Idegem, Schendelbeke, Onkerzele en Geraardsbergen.


De rit van vandaag ging richting de Ajuinenstad. Onze leider in het klassement, Martin, vond dit een perfecte gelegenheid om de rit eens uit te stippelen. 8 Trudy's en 5 gelegenheidsrijders stonden om 8.30u paraat. Voor Boasson Hagen en El Pistolero kon het niet rap genoeg 8.30u zijn want onzen VDB was om 8.20u nog steeds niet aanwezig aan ons lokaal. Dat was iets wat niet van zijn gewoonte was. En dus konden zij, bij afwezigheid van VDB, een plaatsje opschuiven in het klassement. Maar wie kwam er om 8.23u de Brugstraat opgezwalpt … jawel onze VDB. Aan het terras van ons lokaal legde hij zich meteen over zijn stuur met onmiddellijk daarna zijn bidon in aanslag, de helm stond ook nog niet al te goed op zijn hoofd, enz… Iedereen wist meteen hoe laat het was, en zeker VDB ! Voor hem en ook voor Schleck F. (de avond ervoor onder "stress" moeten vlaggen bij den Beerschot !) zou het een moeilijke en lange rit worden.


We vertrokken richting de Baronie van Boelare waar we het kleine baantje namen richting Schendelbeke. Via Idegem ging het richting Zandbergen waar we 1e beklimming van de dag kregen, nl. Hof Van Lierdestraat. Meteen werd het commando aangevoerd door de 5 gelegenheidsrijders gevolgd door een deel van onze sterke Trudianen. Hier voelde onze F. Schleck dat deze rit een ware kalvarietocht zou worden want meteen was het voor hem parkeren geblazen. Via Pollare, Denderwindeke ging het richting Neigem waar we voor de 1ste keer van de dag (en niet de enige keer) verkeerd reden. Terug op de juiste route kregen we direct de volgende beklimming van de dag voorgeschoteld, de “Bettestraat”. Een redelijke steile, smalle beklimming. De beklimming werd ons nog moeilijker gemaakt door de vele tegenliggers die ons kruistten. Op deze beklimming waren het terug de 5 gelegenheidsrijders die de leiding namen samen met de sterke trudy's Flecha, Martin en A. Schleck. Bovengekomen werd er wenselijk gewacht tot onze groep terug volledig was. Via Pamel ging het naar Liedekerke, Teralfene, Erembodegem en Aalst. Tijdens onze tocht door deze 5 plaatsen werd er nog verschillende keren verloren gereden in de smalle weggetjes. Het was dus duidelijk een rit van stoppen, terugkeren, optrekken, enz... Lastig dus en niet ideaal voor de benen !


Via Nieuwerkerken, Haaltert, Kerksken ging het via kronkelende wegen richting Outer waar we de langverwachte regenbuien toch te verwerken kregen. Via de lichtoplopende Vogelzangstraat in Outer kwamen we op de Steenweg van Geraardsbergen naar Aalst. Hier werd er besloten om de regenjasjes boven te halen. Wanneer de meeste hun vestje aanhadden werd er verder gereden maar onze Martin, Doms, Flecha en gelegenheidsrijder Romeyns Koen hadden duidelijk problemen het hun regenjack en bleven achter. Dat werd niet gezien door de eersten van de groep. Even verder werd besloten op de korst mogelijke route te nemen naar het lokaal. Even verder werd er toch nog eens een verkeerde weg genomen. Teruggekomen op de grote weg in Aspelare was er geen enkel spoor meer van de 4 achterblijvers (Flecha, Martin, Doms en Romeyns). El Pistolero keerde nog eens terug om te checken of deze al dan niet afkwamen maar er werd geen enkel spoor meer gevonden. De overigen reden dus via de korste mogelijk weg terug via Voorde, Smeerebbe-Vloerzegem, Idegem en Schendelbeke. In Schendelbeke werd besloten om via de Voldersstraat terug te keren. Omdat de groep niet volledig was, werd er besloten om geen aankomst te houden. Toch voelde onze Boasson Hagen het even kribbelen in de benen en ging in de Kampstraat even vooruitrijden. Aan het eind van de Kampstraat vond onze F. Schleck het meer dan genoeg geweest en reed via de kortste weg richting zijn thuishaven. In de Voldersstraat werd Boasson Hagen tot de orde geroepen door El Pistolero die zich meteen op kop zette. Zijn bedoeling was om een stevig tempo (ca. 39 km/u) aan te houden tot aan het rondpunt in Geraardsbergen. Maar de laatste 200 meter viel die stil en werd meteen gecounterd door De Chou Guy en Boasson Hagen.


Versnipperd kwamen we dus ook aan in ons lokaal op de markt. We waren nog maar net aangekomen of we werden vergezeld door onze verdwenen Trudy's Martin, Flecha en Doms. Deze hadden in Aspelare aan de welbekende club 'De Klokke' het baantje rechts genomen en zo het voorziene parcours afgelegd via Ophasselt en Hemelveerdegem. Na de nodige discussies werd er plaatsgenomen op het terras voor een welverdiende halve liter en nog meer... Daar werden we een klein half uurtje later vergezeld/verrast door Allesandro van onze Italiaanse satelietclub van Oggiono. Deze kwam samen met zijn Italiaans fotomodel afgezakt naar Geraardsbergen om de 1e verjaardag te vieren van Felix (kleinste spruit van Spartacus). Verdere belevenissen vanop het terras van het lokaal moet ik jullie schuldig blijven wegens het vroege vertrek richting la casa. Volgende week staat de "Waalse Pijl" op het programma. Misschien is dit wel de ideale voorbereiding op de Processie van Plaisance (?) die stilaan maar zeker nadert.


Tot volgende week





Lievisj


Terug