De Trudy's Cycling Team

17/08/2014: De Waalse PijlAfstand: 76 km

Gemiddelde: 26 km/h


El Pistoleiro, Flecha, VDB, Martin,Hagen, Gilberken, Valverde, Doms, Spartacus en Martin waren de Trudy's die vandaag de wind en regen zouden trotseren om de "Waalse pijl" af te leggen. Bij de start was het nog droog, het waren El Pistoleiro en VDB die de groep op sleeptouw namen. Want eens vroeg in bed liggen kan doen é VDB :-).


Langs Everbeek ging het richting Flobecq, waar met de Bruyere, de eerste noemenswaardige helling van de dag op het programma stond. Meteen scheurde het peloton in verschillende stukken, het waren Spartacus en Doms die (niet voor het laatst vandaag:-) de rij sloten. Bovengekomen trokken sommigen al hun regenjasjes aan. Na de afdaling, kwamen we in centrum Ellezelles en daar begon de regen nog meer de Trudybody's te teisteren. We lasten nog een stop in zodat iedereen op een veilige manier zijn regenjas kon aantrekken.


Na 25km kondigde de volgende beklimming zich aan, de Grand Monchau, deze vrij lange klim zorgde opnieuw voor een breuk in het peloton. De sterke mannen El Pistoleiro, Martin, Flecha en VDB trokken het tempo op. De afdaling van Grand Monchau gaat langs smalle wegen en iedereen was met het natte weer op zijn hoede.


Na de passage in Frasnes, ging het richting Herquegies, hier kregen we de lastige Rue du Chéne onder de wielen, een loper, maar met de wind in het nadeel, scheurde ook hier weer het peloton in verschillende groepjes. Boven werd er netjes gewacht en konden we verder in dalende lijn richting Thieulain. Net voor het binnenrijden van Thieulain werden we opgeschrikt door een valpartij. Het was leider T. Martin die in een bocht onderuit ging. El Pistoleiro kon hem nipt ontwijken. Een vriendelijke "Waalse blondine" snelde meteen naar onze Martin....ze bood hem de nodige hulp aan, maar onze Martin bedankte vriendelijk. Gelukkig bleef de schade beperkt tot enkele schaafwonden op armen en benen. De fiets had ook geen grote mankementen opgelopen. Na enkele minuten konden we onze tocht verderzetten.


Via Grandmetz en Houtaing kwamen we op bekende Route du Frasnes. Hier werd beslist om een vlak tempo te rijden om onzen Doms niet alleen te laten vallen. Net voor Lessen kwamen enkele collega's van de Polybel in het vizier en het gashendeltje ging toch nog eens open. Ondertussen waren we op minder dan 10km van de aankomst, deze was vandaag gelegen in het midden van Leanderbos. Net ervoor wachtte nog de klim van Boureng. Flecha overlegde in Deux-Acren eens met VDB om een vroege aanval in te zetten, maar deze vond het nog te vroeg en zag ook dat topfavoriet T.Martin, ondanks de valpartij, zat te freewheelen achteraan de groep. Met nog 2,5 km werd de klim aangevat, in het begin werd het tempo nog gedrukt, toen deelde VDB een eerste speldeprik uit, Doms moest als eerste lossen. Daarna werd het menens, Flecha zette aan, maar er zat niet genoeg poer op om de rest los te rijden. Voor Gilberken en Spartacus was dit het einde. Het waren T.Martin en El Pistoleiro die van ver de sprint inzetten en al de rest uit het wiel reden. Gevolgd door VDB en Hagen....nog even een misverstand bij El Pistoleiro en Martin, die dachten dat de streep iets dichter lag en dan ook de benen stil hielden. Hagen en VDB dachten dat de twee hun kruid op was en zetten door tot midden het Leanderbos. Dit zorgde natuurlijk voor de nodige discussie's en frustratie's.....dit moet opnieuw voor de groene tafel komen.:-)


Uiteindelijk moest iedereen wel inzien dat El Pistoleiro en Martin te sterk waren voor de rest. De definitieve uitspraak over de rituitslag van zondag, zal volgende zondag gebeuren na de aankomst van de processie!!!!!


Aja zondag een "specialleken" 25km te verdienen voor een wandelingsken door het stad,die afgesloten wordt met Saint Saucisse!!!!! Allen op post in tenue (enkel trui volstaat:-) om 9u15 in ons lokaal!!!!

Tot volgende week
Spartacus


Terug