De Trudy's Cycling Team

03/05/2015: MassemenAfstand: 75 km


Aanwezigen: Chatte, Krisse, Burre, Doms, Tony, Bart, Lievisj en gelegenheidsrijder Klippel.


Vandaag stond de 9e rit gepland en die bracht ons richting Massemen. Op zich een niet zo zware rit zou je kunnen zeggen maar door de weersomstandigheden en de kronkelende wegen werd het dan toch nog een stevig ritjen !

Via Onkerzele, Schendelbeke en Ophasselt reden we aan een rustig tempo over een golvend parcours richting Steenhuize. Daar wachtte ons het eerste stuk valsplat "Korrestraat". Meteen al een stevige kuitenbijter. Via Sint-Lievens-Esse , Hillegem reden we richting Oombergen waar een aantal kilometers evenwijdig reden met de N42 (Geraardsbergen/Gent). Vanaf hier zat het tempo er duidelijk goed in. Met de wind volledig in het voordeel ging het in snelvaart richting Sint-Lievens-Houtem, Westrem en Massemen. Gekomen aan het keerpunt reden we, met de wind nu volledig in het nadeel, richting Oordegem, Vlierzele en Bambrugge. Af en toe was het nu wel harken om vooruit te geraken. Ondertussen konden we ook al kennismaken met de eerste miezerige regendruppels ! Nog steeds over kronkelende wegen ging het via Aaigem, Woubrechtegem, Sint-Lievens-Esse, Woubrechtegem, Aspelare, Nederhasselt richting Outer. Nog steeds waren er geen spectaculaire feiten te bespeuren. Bij enkele trudy's die de vrijdagrit gereden hadden, kwam de verzuring in de benen naar boven. Van in Outer begonnen we aan de laatste 15 kilometers richting Geraardsbergen. Nog steeds werd er aangenaam in groep gereden naar Appelterre, Zandbergen en Grimminge. Toch voelden we de spanning van de finale al opkomen. Het sein voor Kiné Bart om zich na de kasseitjes in Grimminge stevig op kop te zetten en de groep op sleeptouw te nemen. Zonder omkijken reed hij in één trek richting de voet van de laatste beklimming, de Onkerzelestraat. Daar zette Bart zich, na een fikse kopbeurt, aan de kant en werd er even getwijfeld door de andere Trudy's. Tot onze kampioen Tony zijn verantwoordelijkheid nam en zich resoluut op kop zette. Meteen ging het tempo de hoogte in. El Pistolero zag meteen dat hij dit wiel niet mocht loslaten. Op een lint ging het richting de kerk van Onkerzele. Daar versnelde Tony even en dat was voor velen de mokerslag die zij niet meer zouden teboven komen. Met nog 3 kandidaten voor de winst (Tony, Burre en Lievisj) gingen we de laatste 400 meter in. Nog vond Tony het niet voldoende en plaatste terug een versnelling. Lievisj gaf geen krimp maar Burre gooide wel de handdoek in de ring. Met de laatste 150 meter voor de boeg wilde Lievisj nog een versnelling plaatsen maar die strandde ter hoogte van de bracket van onze kampioen. Een verdiende overwinning dus voor Tony voor Lievisj. Enkele tellen later maakte Burre het podium volledig. Daarna kwamen de rest één voor één boven.

Gezamenlijk reden we naar ons lokaal waar we ons konden neerstrijken in de zetels van Taaf en Linda. Ook onze sponsor Eddy was van de partij en een weinig later stuikte onze Valverde ook het lokaal binnen. Rustig werd er nog gekeuveld over de komende Ardennentrip van enkele Trudykes en werden er nog enkele anekdotes naar boven gehaald.

Volgende week rijden we richting Pajottenland voor de rit naar Oudenaken. Voor mij één van de mooiste ritten van het seizoen. Een niet te onderschatten, golvend parcours.


Lievisj


Terug